kindsheid jesu nieuwbouw

Bouwbedrijven zetten zondag hun werven open

De nieuwbouw van Kindsheid Jesu in Hasselt (foto), het CO2-neutrale woonproject Curtis Park in Beringen, de kop van de Hasseltse Kanaalkom of het Hasp-O-Center in Sint-Truiden: het waren maar vier van de acht grote bouwwerven die zondag in Limburg konden bezocht worden tijden de Open Wervendag, een organisatie van sectorvereniging Embuild Limburg. Het was een groot succes, met dank aan het mooie weer...

Het was al voor de zestiende keer dat de Open Wervendag op de kalender stond. Dit jaar werden in heel Vlaanderen 100 spectaculaire bouwprojecten in de steigers getoond. Daarvan bevonden er zich 8 in Limburg. “Het gaat om een mix van grote infrastructuurwerken, energiezuinige woningen, warmtenetten, scholen, circulaire renovaties en wederopbouw”, zegt Chris Slaets, algemeen directeur van het organiserende Embuild Limburg. “Het doel is om aan het grote publiek de enorme veelzijdigheid en innovatiekracht van de bouwsector te tonen.”

Onderliggend doel is om nieuwe werknemers naar de sector te lokken. Een bezoek aan een werf kan een beter beeld scheppen van de dagelijkse praktijk en zo zowel mensen uit andere beroepen naar de bouw lokken, als jongeren en hun ouders overtuigen om een studierichting in de bouwsector te kiezen.

“Deze editie was zeer succesvol, met nagenoeg 60.000 fysieke bezoekers en 190.000 virtuele bezoekers, wat telkens meer is dan vorig jaar”, besluit Niko Demeester, topman van Embuild.