https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_05_02_254b5ec4-3c35-48bd-a97e-ecb1abb39549 Steven en Robin op de buitenkoer van campus Dunant (UGent) aan de Watersportbaan. Foto Anna Fedyk

Niet alleen de lessen maar nu ook de koffie is van hoog niveau op 8 Gentse campussen

GENT - Kwaliteitskoffie op wielen. Met dat concept trekken jeugdvrienden Steven Goedseels (27) en Robin Loedts (25) 4 dagen per week naar 8 verschillende campussen van de Arteveldehogeschool en UGent. Daar schuiven studenten en leerkrachten voor en na de les aan voor een bakje zelfgebrande troost van hoog niveau.

Het was op vakantie dat jeugdvrienden Steven en Robin in een piepkleine theekelder in Madrid het idee kregen om vanuit een goedkoop barretje koffie te verkopen. “Dat goedkope viel nogal tegen”, zegt Steven. “Uiteindelijk is de bakfiets waar rond wij onze mobiele espressobar hebben opgebouwd duurder dan een tweedehandsbestelwagen. Maar omdat we niet willen afdingen op hygiëne en kwaliteit hebben we een intern spoel- en kuissysteem en sinds kort branden we ook zelf onze koffiebonen.”

Dankzij die kwaliteit laten studenten en leerkrachten sinds de koffieautomaat links liggen op de acht campussen in het Gentse waar de koffiets de toelating heeft gekregen om één keer per week op de binnenkoer of in het gebouw zelf een americano , cappuccino of latte macchiato te verkopen. “Vaak schuiven er voor of na de les en tijdens de pauze wel 15 mensen aan”, zegt Steven.

 

Studenten van campus Dunant laten de automaat links liggen voor een bakje zelfgebrande kwaliteitstroost. Foto Anna Fedyk

Twee snotapen

“Het moeilijkste was om op de eerste campus van de Arteveldehogeschool binnen te geraken”, zegt Steven. “Dat lukte eerst begin dit schooljaar op de Kattenberg. De directie verwachtte een groot bedrijf en was verbaasd twee snotapen te zien die een zot idee hadden.”

Vier dagen per week vertrekken Steven en Robin in de vroege ochtend met hun koffiets uit een gehuurde garage aan de Sint-Lievenspoortstraat. De vijfde werkdag van de week branden zij koffie bij koffieketen Way. Tijdens de zomervakantie staan ze op campings van kleine festivals. “Maar het mag gerust nog iets meer zijn.”