Bouwmarkt Buurman geeft bomen Noordkasteel tweede leven Foto: Jan Van der Perre

Bouwmarkt Buurman geeft bomen Noordkasteel een tweede leven

ANTWERPEN - Door de werken aan de Oosterweelverbinding moesten verscheidene bomen aan het Noordkasteel wijken. Circulaire bouwmarkt Buurman recupereert de bomen nu door ze te verzagen in planken. “De planken moeten eerst drogen en nadien verkopen we ze voor democratische prijzen in onze winkel”, vertelt Minne Warmenbol van Buurman.

Geïnteresseerden konden vandaag bij Buurman aan de Slachthuislaan komen kijken naar hoe twintig esdoorns verzaagd werden in planken. De boomstammen stonden oorspronkelijk aan het Noordkasteel, maar moesten plaats maken voor de Oosterweelverbinding. Lantis geeft circulaire bouwmarkt Buurman de kans om de bomen te recupereren en een tweede leven te geven.

“Bij Buurman werken we enkel met gerecupeerd materiaal”, vertelt Minne Warmenbol. “De versgezaagde stukken moeten nu drogen. We hangen ze op met latjes ertussen om ze zo op een natuurlijke manier te laten luchten. De planken worden daarna verkocht voor voordelige prijzen of we gebruiken ze zelf in onze cursussen en workshops.”

 

Foto: Jan Van der Perre