and4 (1)

Startende ondernemers verzamelen in ‘innovatiehoofdstad’ Leuven voor driedaags inspiratiefestival

LEUVEN - Dinsdagavond wordt in Het Depot de aftrap gegeven van And& Connect, een driedaags inspiratiefestival voor startende ondernemers. Op de affiche: sprekers uit binnen- en buitenland, pitches, CEO-diners, ontbijtsessies, kunst en muziek.

Meer dan ooit kunnen startende ondernemers een duwtje in de rug gebruiken, vertelt festivaldirecteur Sam Buyst. “Anderhalf jaar geleden was het makkelijker om investeerders te vinden. Dat is nu wel anders, onder meer door de stijgende rentes. Met And& Connect willen we start-ups inspireren en contacten laten leggen.”

“We pakken uit met straffe getuigenissen en tal van netwerkformats”, gaat Buyst verder. “Ik kijk zelf enorm uit naar onze keynote speakers: Philip Inghelbrecht van Shazam, Jamie Crummie van Too Good To Go en Bas van Abel van Fairphone.”

Innovatiehoofdstad

Dat het festival in de Dijlestad plaatsvindt, is geen toeval. Leuven werd in 2020 nog verkozen tot Europese innovatiehoofdstad. “Het is een ideale voedingsbodem voor innovatie en ondernemerschap”, zei Buvana Lefevre van Alari Technologies eerder in een interview met Made in Vlaams-Brabant. Volgens een recent rapport van The next generation of tech ecosystems klopt Leuven (plaats 14) zelfs New York (15) als meest gunstige plek voor start-ups.

LEES OOK. Buvana Lefevre, de Leuvense onderneemster die zonnepanelen winstgevender maakt: “Alles wat ik doe, moet praktisch inzetbaar zijn”