https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_04_27_0cbf5c24-9817-4fd2-a3f6-0b2e0bae8fc5 Foto Streekfonds Oost-Vlaanderen

Negen Wase projecten krijgen steun van Streekfonds Oost-Vlaanderen

WAASLAND - Onder de noemer #EenhartvoorWaas steunt Streekfonds Oost-Vlaanderen negen Wase sociale en duurzame projecten. In woon-zorgcentrum Het Hof in Sint-Niklaas stelden de negen organisaties dinsdagavond hun initiatieven aan elkaar voor. Binnenkort starten ze een crowdfundingcampagne om hun lokale project te realiseren en verdubbelt het streekfonds het ingezamelde bedrag.

Verspreid over de hele provincie ondersteunt Streekfonds Oost-Vlaanderen zo’n 56 sociale en duurzame projecten. Streekfonds Oost-Vlaanderen, een fonds van de Koning Boudewijnstichting, werkt in vijf lokale netwerken waar doeners en schenkers elkaar helpen. Met vier projecten in Sint-Niklaas, twee in Sint-Gillis-Waas, en telkens eentje in Beveren, Lokeren en Kruibeke worden ook in het Waasland negen initiatieven onder de noemer #EenhartvoorWaas op poten gezet.

“De focus ligt steeds op het versterken van mensen in combinatie met de nabije omgeving, solidariteit en maatschappelijke noden”, vertelt Stefanie Albers, coördinator van het Streekfonds Oost-Vlaanderen. “Dergelijke initiatieven rond groene ontmoetingsplekken, belevings- en samentuinen, sociaal kruidenieren, kinderboerderij in de jeugdzorg of een talententuin maken vaak geen aanspraak op subsidies en net daarom willen met Streekfonds Oost-Vlaanderen een duwtje in de rug geven.”

Crowdfunding

De initiatieven gaan nu door middel van een crowdfunding op zoek naar financiële middelen. “Als dat doel wordt bereikt, verdubbelt Streekfonds dat bedrag”, gaat Stefanie verder. “Het gaat echter niet alleen over geld inzamelen, de impact van de projecten gaat ook dieper en zorgt rechtstreeks voor verbinding.”

De negen Wase projecten zijn van ABLLO vzw, vzw Samen Ouder, wzc Het Hof en Raakzaam vzw in Sint Niklaas, Ferm en Krolleleute in Sint-Gillis-Waas, Hof ter Welle in Beveren, 11.11.11 in Lokeren en Kruibeke Centraal vzw in Kruibeke.