https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_04_26_d73eb47f-0802-4edc-a820-f6e138456f9f

Metaalconstructiefirma maakt bedrijf dubbel zo groot met nieuwe loods met atelier

LEBBEKE - Vermeir Lansen Metaalconstructie, een bedrijf aan de Brusselsesteenweg in Lebbeke, bouwt een nieuwe loods omdat het huidige atelier te klein wordt. Het bedrijf waar zo’n honderd mensen werken, wordt daardoor dubbel zo groot.

Vermeir Lansen Metaalconstructie (VLM) werd in 2005 opgericht door Lansen Vermeir. Het is al jaren onder meer actief in het monteren van metaal- en inox-constructies en in industriële verhuizingen. In 2021 overleed Lansen en sindsdien is VLM in handen van zijn vrouw Agnetha Vanderstraeten.

“VLM is de afgelopen jaren sterk gegroeid, met meer werknemers, meer klanten en een uitgebreider aanbod”, zegt de zaakvoerster. “Onze huidige productie- en opslagruimte is vandaag te klein.”

 

Het bedrijf aan de Brusselsesteenweg investeerde vorig jaar in extra metaalbewerkingsmachines, elektrische kranen en transportmiddelen. Die zullen allemaal een plek krijgen in de nieuwe loods. VLM kan vanaf dan ook zwaardere metaal- en inoxconstructies maken om mee te zijn met de huidige trends en te blijven concurreren met andere spelers.

Water- en winddicht

“Eind maart zijn de werken gestart voor de nieuwe loods”, aldus nog Agnetha. “Het is een groot project waarbij we in verschillende fases werken. Eind juli zou het gebouw water- en winddicht zijn, daarna volgt de installatie van de machines en eind oktober zijn de werken normaal gezien afgerond”, zegt de zaakvoerster.

“Het zal ons de kans geven om een nog betere service te bieden aan onze klanten.”