Lima Nikkei opent tweede restaurant Foto: Frederik Beyens

Restaurant Lima Nikkei opent tweede zaak aan Antwerpse kaaien: “Daar zetten we volop in op streetfood”

ANTWERPEN - Het Japans-Peruaanse nikkei-restaurant Lima Nikkei uit de Grote Pieter Potstraat heeft het voorbije jaar al heel wat harten kunnen veroveren. Daarom schakelen ze nu een versnelling hoger, met een tweede zaak aan de Antwerpse kaaien.

De nieuwe zaak zal Wayk’u heten, ofwel ‘koken’ in quechua, de taal van de Inca’s. “De zaak zal deze zomer nog de deuren openen. We zijn momenteel het enige Belgische nikkei-restaurant en zijn blij dat we een jaar na de opening mogen aankondigen dat we een tweede restaurant in Antwerpen zullen openen”, zeggen Mayra Linares en haar man Luis Garcia.

Lima Nikkei is een Japans-Peruaans nikkei-concept van Mayra Linares en haar man Luis Garcia, met chef Diego Salas. Het is ontstaan tijdens corona in de vorm van een cateringconcept bij hen thuis, met sinds een jaar een drukbezocht restaurant in de Grote Pieter Potstraat.

LEES OOK. Restaurant Lima Nikkei brengt de Peruviaanse keuken naar Antwerpen

“Nikkei verwijst naar Japanners die naar Peru migreerden en daar elementen van de Peruaanse keuken aan hun eigen traditionele gerechten toevoegden. De nikkei-keuken is dus een fusiekeuken die de Japanse en Peruaanse smaken combineert. Denk bijvoorbeeld aan Japanse sushi met typisch Peruaanse ingrediënten”, zeggen de uitbaters.

“Het is nu de bedoeling om de kaart van Lima Nikkei een upgrade te geven naar nóg beter en verfijnder. In Wayk’u zetten we dan volop in op streetfood. We focussen daar ook op takeaway en zullen ook samenwerken met een deliverymaatschappij. Nog deze zomer zal de tweede zaak openen aan de Ernest Van Dijckkaai 24. Het pand ligt vlakbij onze huidige zaak en wordt momenteel volop ingericht”, aldus Mayra Linares.