Concept store Velvaere in Rijmenam

Wim opent nieuwe concept store Velvaere in Rijmenam

RIJMENAM - In het centrum van Rijmenam (Bonheiden) naast de Schuurmanshoeve aan de ovonde opende concept store Velvaere de deuren. Eigenaar Wim Janssens wil vooral inspelen op beleving. “We merken dat er interesse is van ver buiten de regio, zelfs tot in Ieper.”

Keerbergenaar Wim Janssens gooit het voortaan over een andere boeg. Hij keerde zijn oude job de rug toe en gaat voortaan helemaal voor zijn winkel en concept store Valvaere in het centrum van Rijmenam. “De carrièreswitch doet me goed”, zegt Wim. “Ik had mijn buik vol van in files te staan.”

Net voor corona kocht hij het pand waar de bank Fintro in huisvestte. “Aanvankelijk hadden mijn vriendin en ik andere plannen met het pand, maar een tijdje geleden kwam een kentering. Tijdens een verblijf met een bevriend koppel in de Provence ontdekte ik daar unieke producten, waaronder plantaardige cosmetica. Ik was onder de indruk en contacteerde de producent. Na een bezoek aan de fabriek in het zuiden van Frankrijk kreeg ik de exclusiviteit voor de verkoop van het merk Végétalement Provence in België en Nederland.”

 

Hervulbaar 

Wim merkt nu al dat er veel interesse is van streekgenoten, maar ook van buiten de regio. “Een van mijn klanten is een mevrouw uit Ieper. Een voor een zijn het klanten die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen. Naast cosmeticaproducten verkopen we ook kaarsen, bubbels, thee, wijn en decoartikelen zoals planten. Geen bloemen. Daar ken ik niks van”, grapt hij.

“We doen alles voor het welzijn van mensen, zowel het innerlijke als het uiterlijke. Vandaar ook de naam Velvaere, Scandinavisch voor welzijn.” De meeste verpakkingen hoef je zelfs niet weg te gooien. “We vullen ze opnieuw met je favoriete product, waardoor de afvalberg kleiner wordt.”

Het stopt niet bij het winkelconcept op zich. “We organiseren ook workshops, want we willen dat mensen van onze producten genieten. Daarom kunnen klanten hier terecht, weliswaar op afspraak. We zijn een belevingsshop. In de winkel bevindt zich zelfs een afwasbak zodat klanten de handen kunnen wassen nadat ze verschillende geuren van cosmetica hebben geprobeerd.”

Eens de lente goed in het land is, wil Wim het terras en de grote tuin achter het pand ook inrichten: “Ik heb plannen om met andere zelfstandigen uit de buurt een belevingsevenement te organiseren. De tuin reikt tot aan de tuin van de pastorie. De mogelijkheden zijn dus eindeloos.”

Meer info: https://www.velvaere.be/