Lemahieu Group neemt JenoWood en JenoPly over Foto Lemahieu Group

Houtimporteur Lemahieu neemt Nederlandse sectorgenoot over

GENT - De hout- en platenimporteur Lemahieu Group neemt de Nederlandse sectorgenoot JenoWood over. Het gaat om de eerste stappen van het Gentse familiebedrijf in het buitenland.

Lemahieu beschikt over vestigingen in Gent en Oostende, met onder andere machines voor het bewerken, behandelen en impregneren van hout, boekt een jaarlijkse omzet van 125 miljoen euro en telt een honderdtal personeelsleden. Enkele jaren geleden startte het bedrijf samen met Decolvenaere de joint venture LDCWood op en recent kondigde het een nieuwe joint venture aan met Timfin voor het kleuren, beschermen en brandvertragend behandelen van hout.

De Gentse houtimporteur was al aanwezig op de Nederlandse markt, maar doet er nu ook een overname: JenoWood in Hem, met een omzet van 18 miljoen euro en vier werknemers. Financiële details maakt Lemahieu niet bekend.

Het gaat om de eerste stappen in het buitenland, bevestigt CEO Mike Lemahieu. “Door de overname kunnen wij de sterke groei van de afgelopen jaren verderzetten en de marktpositie vergroten.” Lemahieu laat nog niet zijn kaarten zien over mogelijke bijkomende overnames. Daarover zal het bedrijf zich buigen “als er zich opportuniteiten voordoen”.