https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_04_21_79bf3656-46d0-47a0-b5a4-d8cdf552e585

Guylian pakt uit met zeevruchten in pure chocolade: “Vraag naar donkere chocolade wordt steeds groter”

SINT-NIKLAAS - Chocolademerk Guylian, bekend van de iconische zeevruchten, lanceert voor het eerst een Dark Praliné Collectie. De chocolaatjes krijgen een donkere praliné vulling en zijn omhuld in een laagje pure chocolade. “Dit is een volgende logische stap in ons aanbod”, vertelt Tom Snick, CEO van Guylian.

De Guylian-chocolade wordt al en jaar en dag in Sint-Niklaas geproduceerd en is een van de leidende chocolademerken is ons land. Het merk is veelal bekend van de zeevruchten en wordt intussen in meer dan 120 landen verkocht. Vanaf volgende maand liggen de zeevruchten ook in een Dark Praliné variant in de rekken van heel wat supermarkten.

“De groeiende vraag naar donkere chocolade in de markt heeft ons aangespoord om ons assortiment uit te breiden”, vertelt CEO Tom Snick. “Pure chocolade is niet langer een trend, maar een gevestigde waarde in de chocolade-industrie en is dus de logische volgende step voor Guylian.”

De nieuwe Dark Praliné Sheashells hebben een artisanale donkere pralinévulling en zijn omhuld in een laagje pure chocolade van honderd procent Fairtrade cacao. “Daarnaast zijn de vruchten ook palmolie- en sojavrij”, klinkt het. ”De blauwgroene kleur van de verpakking verwijst naar de Noordzee, waar de oprichters in 1958 hun inspiratie opdeden voor onze iconische chocolade zeevruchten.”