https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_04_20_cc8086eb-65a5-4c36-8533-87bcdc19204d Foto yjs

Jongeren ontdekken ondernemer in zichzelf tijdens BAAS Bounce

SINT-NIKLAAS - Zo’n 55 zesde- en zevendejaarsleerlingen van Portus Berkenboom in Sint-Niklaas zijn donderdagochtend ondergedompeld in de wereld van het ondernemen. Tijdens vier workshops ontdekten ze alles over het student-ondernemersstatuut. “Jongeren willen steeds vroeger starten met een eigen onderneming en hebben nood aan extra toelichting en duwtje in de rug”, vertelt BAAS-coach en -coördinator Silke Van Cleuvenbergen.

Tijdens BAAS Bounce laat BAAS, de Sint-Niklase projectwerking voor jonge startende ondernemers, jongeren kennismaken met het ondernemerschap. “We helpen dromers nadenken over hun zakelijke toekomst”, vertelt Silke Van Cleuvenbergen van BAAS. “Er zijn steeds meer kersverse starts en een groot deel daarvan zijn jongeren die in het laatste stadium van het secundair zitten.”

Student-ondernemersstatuut

De leerlingen werden door spelletjes en creatieve opdrachten aan het denken gezet over hun eigen talenten en dromen. Daarnaast gingen ze ook in dialoog met hun voorgangers die het BAAS-traject hebben doorlopen ter ondersteuning van hun eigen zaak. Ook ondernemingsloket Xerius gaf er een infosessie over de praktische en administratieve kant van een nieuwe onderneming en het student-ondernemersstatuut.

“We zien heel wat leeftijdsgenoten met bijvoorbeeld een eigen webshop en daarom zijn deze infosessies en activiteiten heel interessant en een goed hulpmiddel voor ons”, vertellen Liam Verbeke (19), Cedric Van Hoeylandt (19) en Varinka Meiresone (18).