Qallo Foto's: Qallo

Groep achter Spa en Bru investeert in voedingssupplementbedrijf Qallo

ANTWERPEN - Het Antwerps bedrijf Qallo, dat zich specialiseert in energierijke dranken in poedervorm, kan rekenen op de financiële en strategische steun van aandeelhouder en familiegroep Spadel, producent van het bekende merk Spa en Bru water.

Qallo is het bedrijf van drie Antwerpse ondernemers die ook het bekende autodeelsysteem Poppy uit de grond stampten. Oprichters Alexander Van Laer, Moos Tits en Niels Peetermans bieden met Qallo een energiehoudende drank aan in poedervorm op basis van plantenextracten en B-vitaminen die de energie en concentratie zouden bevorderen.

LEES OOK. Qallo pakt uit met Belgische primeur in Esports-wereld

Je mengt het poeder met water en zo krijg je een energierijk, suiker- en caloriearm drankje. “Onze producten zijn gericht op een brede doelgroep van mensen die op zoek zijn naar een verfrissende energizer met weinig suiker, bijvoorbeeld als alternatief voor de klassieke cafeïnerijke producten zoals koffie en energiedranken”, vertelt Alexander Van Laer, een van de oprichters.

300.000 stuks verkocht

Sinds de lancering in oktober 2021 heeft Qallo al meer dan 300.000 energizers verkocht. De producten worden in België ontwikkeld en geproduceerd en zijn verkrijgbaar via de website van het bedrijf en in verschillende winkels zoals AS Adventure, Game Mania en Farmaline.

Het sterke groeipotentieel is wat volgens Qallo de aandacht trok van het risicokapitaalfonds ‘The Source, Ventures by Spadel’, dat in juni 2021 door de Spadel-groep werd gelanceerd. “Deze investering is een strategische inzet op een markt die de komende jaren naar verwachting enorm zal groeien en waarin wij ons vroeg willen positioneren om het volledige potentieel te benutten”, zegt Clément Yvorra van Spadel. “In de komende maanden willen we blijven participeren in innovatieve en duurzame bedrijven.”