PPC Pools

Starter in de kijker: PPC Pools pakt uit met zwembaden ‘Made in Waregem’

WAREGEM - In volle coronacrisis zetten Wim Devreese en Denis Dierickx de beuk erin. Ze begonnen aan een nieuw ondernemersavontuur als zwembadbouwers. Drie jaar later blijkt dat PPC Pools goed van de grond is gekomen. 

Het duo deed onlangs zijn verhaal in Ondernemers, het ledenblad van Voka West-Vlaanderen. Omdat de eventsector door een diep dal ging, gooide Wim Devreese het over een andere boeg, samen met zijn schoonbroer Denis Dierickx. Met PPC Pools brengen ze nu zwembaden op de markt op basis van polypropyleen. “Een erg duurzaam materiaal”, zeggen ze zelf. “De installatie van een zwembad neemt in principe één week in beslag en worden op maat van de klant gemaakt in een atelier in Waregem.”

In 2021 was starter PPC Pools al goed voor in total 55 zwembaden. In 2022 was dat al 65 en ook dit jaar kondigt zich veelbelovend aan. De klanten zijn niet de zwembadeigenaars maar wel degelijk de zwembadbouwers. De starters gaan uit van een belangrijk principe: keep the promises. “We beloven nooit iets dat we niet kunnen waarmaken”, zeggen ze in het blad Ondernemers.

Er werd recent ook fors geïnvesteerd in het machinepark, kwestie van de beste kwaliteit te kunnen bieden. Dat zorgt nu voor een verregaande automatisatie van het productieproces en ook voor meer mogelijkheden in het orderboek.

foto: PPC Pools/Michaël Cambien