Vandemoortele Izegem factory ofthe future 23

Vandemoortele investeert opnieuw in zijn modelfabriek in Izegem

IZEGEM - Bij de publicatie van de jaarcijfers heeft Vandemoortele (1,7 miljard euro omzet, meer dan 4.600 werknemers) aangekondigd dat een deel van het voorziene investeringsbudget voor dit jaar (70 miljoen euro) bestemd is voor de fabriek in Izegem. Het gaat meer bepaald over uitbreidingsinvesteringen in de margarineproductie. Vitelma en Fama zijn de meest bekende huismerken.   

De Izegemse fabriek staat bekend als een modelfabriek. In 2020 en opnieuw in 2023 kreeg de site het etiket ‘Factory of the Future‘ toegekend. Een absoluut bewijs voor het integraal professionalisme van Izegem.

Een Factory of the Future-attest wordt toegekend aan toekomstgerichte productiebedrijven die intelligente en duurzame processen implementeren door middel van de meest geavanceerde digitale technologieën. Het maakt creatief en optimaal gebruik van beschikbare materialen en energie en vertrouwt op innovatieve bedrijfsmodellen die gericht zijn op empowerment van medewerkers. Producten gemaakt in een Factory of the Future hebben vaak een hoge toegevoegde waarde en spelen flexibel in op de steeds specifieke behoeften van de klant. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan enkele vooruitstrevende bedrijven in West-Vlaanderen (en bij uitbreiding in heel Vlaanderen) die voldoen aan 7 cruciale transformatiecriteria.

Historisch vlaggenschip

Familiebedrijf Vandemoortele werd opgericht in 1899. In de afgelopen twee decennia is Vandemoortele uitgegroeid tot een Europese groep van voedingsbedrijven, met leidende posities in twee productcategorieën: bakkerijproducten en margarines enerzijds, culinaire oliën en vetten anderzijds.

In 2022 realiseerde Vandemoortele met 4.600 (vaste en tijdelijke) medewerkers een omzet van ongeveer 1,7 miljard euro. Het hoofdkantoor van Vandemoortele Groep is al bijna twee decennia gevestigd in Gent. In Europa alleen al heeft Vanndemoortele 29 hoogwaardige productielocaties, waaronder het historische vlaggenschip Izegem.