DRAVERKE Cafébaas Walter Van Hecke in zijn nieuwe zaak. Foto: Dirk Vertommen

Café Den 104 heet opnieuw ’t Draverke, met goedkeuring van voormalige cafébazin

WESTMEERBEEK - Enkele maanden na de sluiting van Den 104 in Westmeerbeek (Hulshout) kan er opnieuw een pint worden gepakt in het café. Nieuwe uitbater Walter Van Hecke (51) zet een stap terug in de tijd en doopte zijn zaak om tot ‘t Draverke, zoals ze vroeger ook al heette. “De oorspronkelijke cafébazin Julia gaf haar fiat voor de naamswijziging en schonk ons zelfs het originele naambord terug”, zegt hij.

Nadat Den 104 eind vorig jaar sloot, stond het pand in de Stationsstraat enkele maanden leeg. In maart ondertekende de nieuwe cafébaas een huurcontract. “Het is de eerste keer dat ik een café run, maar ik heb al sinds mijn 15 jaar hier en daar ervaring in de horeca”, vertelt Walter Van Hecke. “De voorbije vijf jaar hielp ik als vrijwilliger in de kantine bij de Bosboer in Heultje (Westerlo). Mensen bedienen en aan de tapkraan staan is me dus niet vreemd.”

Het vernieuwde café gaat intussen de derde week in. Aan de heropening ging behoorlijk veel werk vooraf. “Alles is weer geschilderd, de keuken is opnieuw ingericht en het meubilair is nieuw”, zegt Walter. “Maar in tegenstelling tot vroeger bij Den 104, mogen er nu wel weer hondjes binnen. Van modderschoenen maak ik ook geen enkel probleem.”

En natuurlijk is er de naamsverandering. “We zaten daarover aan tafel met Julia, de vroegere cafébazin van ‘t Draverke”, zegt Walter. “Ze was heel geëmotioneerd door het plan. Het oude naambord van het café hing nog aan haar woning in Pijpelheide (Heist-op-den-Berg). We mochten het daar afvijzen om het hier weer te monteren.”

Intussen reageren de klanten positief, zowel op de naamsverandering als het nieuwe interieur. “Veel mensen zeggen dat ze hier weer hun vaste stek hebben gevonden”, zegt Walter. “Er zijn ook al enkele wielerclubs die willen terugkeren om er hier opnieuw hun uitvalsbasis van te maken. Het dorp is dus zeker blij met een extra café erbij.”