KV Oostende

Drie Engelse voetbalbedrijven laten oogje vallen op KV Oostende

OOSTENDE - De spijtige degradatie van het voetbalbedrijf  KV Oostende uit de hoogste klasse, kan ook voor een loutering zorgen. Uit goed ingelichte bronnen blijkt dat liefst drie Britse voetbalclubs, waaronder het hoog aangeschreven Newcastle (nu nummer vier in de Premier League) interesse tonen om de Oostendse kmo over te nemen en terug op de rails te zetten.   

Eerst een flashback naar 15 februari 2020. Na het vertrek van Marc Coucke uit Oostende, volgde na een tussenperiode, het toen verlossende nieuws dat de Amerikaanse groep Pacific Media Group (PMG) wilde investeren in KV Oostende.

Pacific Media Group stond vooral bekend als eigenaar van zo’n 20 Amerikaanse radiostations maar ook als koepelmaatschappij boven onder meer Hawaï Airport Advertising en een handvol digitale bedrijven. Voetbal was een relatief nieuwe activiteit, die toen zelfs nog geen officiële vermelding kreeg in het organigram van de groep. Het toen voorgestelde businessplan oogde fraai, maar de realiteit toonde een ander beeld. Er bleek opvallend weinig interesse, betrokkenheid en fysieke aanwezigheid van de hoofdaandeelhouder. De Diaz Arena en de club zelf leken een beetje als verwaarloosde kinderen die het maar zelf dienden te beredderen. Een groot deel van de achterban is nu, drie jaar later, niet te spreken over de Amerikaanse passage.

Hoop doet leven

Nu zou er hoop zijn op een nieuwe toekomst voor de Oostendse voetbalvereniging. Diverse bronnen melden de interesse vanuit drie Engelse voetbalbedrijven. Een delegatie van Newcastle zou zich maandag al gemeld hebben aan de kust. Newcastle is op zijn beurt eigendom van de Saudische investeringsgroep Public Investment Fund die zich bijzonder ambitieus toont.

De twee andere clubs die een oogje laten vallen op het tot 1B veroordeelde weireldploegsje, zijn Wolverhampton  (in handen van de Chinese Fosun Group) en Bournemouth. Deze laatste club is dan weer het speeltje van de Amerikaanse kapitalist Bill Foley. Elke partij zal sowieso ook moeten onderhandelen met Marc Coucke die nog altijd eigenaar is van de door hem opgerichte nieuwe tribune met annex.