Vintage Factory Mechelen Foto: Dirk Vertommen

Vintage Factory opent nieuwe winkel in centrum van Mechelen

MECHELEN - In de Geitestraat in Mechelen opende deze week Vintage Factory. Je kan er terecht voor opvallende kledij uit de jaren 80, 90 en 2000. Na de vestiging van Think Twice is het al de tweede winkel met vintagekleding die in de straat opent. En dat is een bewuste keuze van de zaakvoerder. “We versterken elkaar”, zegt Wim De Wilde.

Zaakvoerder Wim De Wilde van Vintage Factory begon als verkoper op muziekfestivals. Hij stond op festivals in binnen- en buitenland, waaronder ook Rock Werchter. “Maar de standplaatsen worden steeds duurder en het is toch niet meer hetzelfde als vroeger. Daarom wilde ik het concept ook omzetten in een fysieke winkel. Zo ontstond de eerste vestiging op de Nederkouter in Gent. Daar zijn we inmiddels zo’n vier jaar gevestigd en het is een groot succes.”

Dat succes breidt nu ook uit naar de Dijlestad, waar Vintage Factory een winkel opende in de Geitestraat. “Ik was altijd al fan van de Geitestraat”, klinkt het. “Zeker nu de straat vernieuwd is. Bovendien is het vintageaanbod in Mechelen nog beperkt, hoewel het wel erg in trek is. Zeker bij jongeren. Mechelen is een stad die de laatste jaren sterk herleeft. En hoewel we op vintagegebied nog wat pionierswerk moeten verrichten, geloven we er in. De eerste klanten reageren alvast dolenthousiast.”

 

 

Jongerenstraat

Eind vorig jaar opende in diezelfde Geitestraat wel al een filiaal van de grote vintageketen Think Twice, maar dat schrikt Wim niet af. “In Gent was de situatie net hetzelfde”, zegt hij. “En intussen zijn er vijf vintagewinkels in dezelfde buurt. We versterken elkaar en maakten van de Nederkouter een van dé jongerenstraten van Gent. Het is misschien ambitieus, maar dat wil ik ook in Mechelen realiseren. De Geitestraat moet de plek worden waar de vele Mechelse jongeren en scholieren kunnen shoppen en samen komen.”

 

 

Het aanbod van Vintage Factory bestaat voornamelijk uit kleding, schoenen en accessoires uit de jaren 80, 90 en 2000. “In de winkel proberen we een festivalvibe te creëren”, zegt Wim. “Dat doen we met de inrichting en de muziek. Binnenstappen bij Vintage Factory moet een echte belevenis zijn. Door de jaren heen werkten we een eigen concept uit waarbij we bijvoorbeeld werken met industriële elementen. Maar dat combineren we dan weer met authentiek behangpapier uit de jaren zeventig.”

“Iedereen draagt dit”

Vriendinnen Juliette (15) uit Mechelen en Zita (14) uit Tisselt (Willebroek) zijn alvast enthousiast over de nieuwe winkel. “Een vriendin vertelde ons dat er een nieuwe zaak was en we zijn meteen komen kijken”, zeggen ze. “Ze hebben hier heel leuke spullen. Vintage is echt enorm in bij jongeren. Iedereen draagt dit soort kleren. We denken dan ook dat het zeker zal werken. We zijn alvast aangenaam verrast over het toffe aanbod in de winkel en zullen zeker nog terugkomen.”

Vintage Factory is gevestigd in de Geitestraat 8 en is open van maandag tot en met zaterdag van 11 tot 18u.