casa malaga

Koppel uit Koksijde begint nieuwe leven met B&B onder de Zuid-Spaanse zon

KOKSIJDE - Na een al rijk gevulde loopbaan in de horeca, met sprekende referenties bovendien, besloot het West-Vlaamse koppel Lieven Bothuyne (50) en Veronique Dewulf (55) hun ultieme droom waar te maken. Van de Noordzee zijn ze verhuisd naar de omgeving van Malaga (Mijas) waar ze een in de jaren tachtig gebouwde finca vonden, verbouwden en nu ook effectief uitbaten als B&B met de naam Casanicky.   

Ondernemend zijn ze heel zeker, Lieven Bothuyne en Veronique Dewulf, die naar eigen zeggen een dik duo vormen sinds 1995. In 1996 begonnen ze hun eerste zaak: het ‘Lusthof’ in Sint-Idesbald. Van een oergezellige grote volkstoog met tapa’s (toen al), ribbetjes, enzovoort evolueerde horeca-zaak naar een grillrestaurant. Het werd een heel mooi succesverhaal. In 2009, na 12 mooie jaren, wilden ze opnieuw starten, iets kleiner nu, en dat leidde naar de start van ‘8chef’, opnieuw in Sint-Idesbald, een heuse tapasbar die na nog geen 2 jaar kregen een vermelding kreeg van Michelin in de publicatie BIB Gourmand.

Vertrekken doe je niet zomaar

De voorbije jaren groeide dan het idee om iets te beginnen aan en of andere Spaanse costa. Toen corona er aan kwam, werd de knoop doorgehakt en volgde een zoektocht van liefst vijftien maanden.

“Na 6 finca’s met alle do’s en dont’s te hebben bezocht, hebben we eindelijk op 9 maart 2022 de akte kunnen tekenen van onze finca in Torreblanca del Sol in Mijas”, schrijft het koppel op zijn website. “Het was een ruwe diamant, verscholen in de Montes de Mijas,  maar met het mooiste zeezicht ever. We zijn aan de slag gegaan met 2 rasechte Spanjaarden, Salva en Quiqué. Nu is het werk af. De ‘ik vertrek toestanden‘ zijn ook ons niet bespaard gebleven. Maar dit is voer om aan de haard  te vertellen, op een winteravond met een mooie Rioja. Al zeggen we het zelf: het is hier zaaaalig: de rust, de sereniteit, de overweldigende natuur, en enkel de krekels en de vogels op de achtergrond.”