https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_04_14_2eaf560b-cb12-4b0f-8757-2fd710b7dde6 Kilian Teirlinck aan de vooravond van zijn grote droom: “Ik was meteen verliefd op dit pand.”. Foto EMT

20-jarige Kilian noemt horecazaak naar zijn overleden oma

SINT-LAUREINS - Van Tijdloos via ’t Vosken naar Cecile’s. De horecazaak in de Sentse Dorpsstraat 127 krijgt binnenkort nieuwe uitbaters. Kilian Teirlinck (20) staat aan de vooravond van zijn grote droom. “Een eigen horecazaak uitbaten. Dat is wat ik al jaren wil doen”, zegt Kilian.

”Ik ben Kilian Teirlinck, een sympathieke twintiger, die met veel trots kan meedelen dat vanaf 1 juli Cecile’s opengaat in het hartje van Sint-Laureins. De geknipte zaak voor een gezellig ontbijt, een lekkere lunch, een goede kop koffie met een warme pannenkoek of een vers stukje taart. Op zaterdagavond omgetoverd tot een volwaardige tapasbar met tal van opties.”

Zo kondigt Kilian Teirlinck op zijn sociale media de opening van Cecile’s aan. En meteen is er al veel gezegd. “Het wordt een leuke hippe zaak waar je van woensdag tot zondag terecht kunt voor een ontbijt of lunch. In de namiddag kan je er terecht voor het betere tearoom gebeuren”.

Terras

Teirlinck kwam eerder toevallig in Sint-Laureins terecht. “Ik was amper 13 jaar toen ik al droomde van een horecazaak”, zegt de jonge twintiger. “Hoewel ik thuis geen banden heb met de horeca, leek het mij toch iets boeiends. Daarom ging ik studeren in Spermalie.”

In zijn zoektocht naar een geschikt pand, botste Teirlinck, mede door toedoen van zijn vriendin, op het pand in de Dorpsstraat. “Ik was er meteen weg van. Het past perfect in mijn concept.”

Naast het ontbijt en de lunch wil Teirlinck zich ook focussen op het tearoomverhaal. “Het terras achteraan sluit hierbij perfect aan”, weet de man. “We gaan er een speeltuintje voor de kids installeren zodat zij zich kunnen amuseren terwijl papa en mama of opa en oma genieten van een pannenkoek of een stukje taart. Uiteraard zijn ook de fiets- en wielertoeristen van harte welkom.”

Goede band

De nieuwe zaak heet vanaf 1 juli Cecile’s. “Het is de naam van mijn oma”, zegt de man. “Ik had een heel goede band met haar, maar helaas is ze al een poos overleden. Door mijn zaak naar haar te noemen, blijft ze steeds dicht bij ons”.

Kilian wil duidelijk het gezicht van de zaak zijn. “We gaan daarom onze klanten zelf bedienen. In de aanloop naar de opening gaan we nog op zoek naar een voltijdse chef en wordt de voorgevel nog wat fleuriger aangekleed zodat iedereen weet dat Cecile’s klaar is voor de grote stap”.