wim en lies victors cup

Ondernemers trekken de kop van lopend Limburg

Wim Hellinx, ondernemer van hostingbedrijf Netsoft, heeft de Victors Cup overgenomen. Het is een criterium dat 12 Limburgse loopwedstrijden overkoepelt, waaronder Dwars door Hasselt, Genk Loopt, Tungri Run en Limburgs Mooist in Maastricht. Dankzij de steun vanuit het bedrijfsleven valt er voor de regelmatige lopers een prachtige prijzenpot te pakken.

Een sterke geest in een sterk lichaam: dat is nodig om goed te presteren op het werk. Vandaar dat veel ondernemers en werknemers aandacht besteden aan de verbetering van hun fysieke paraatheid. Een leuke manier om dat te doen, is deel te nemen aan lokale loopwedstrijden zoals de Bilzen Run, Maasrun of Hoeselt Run. Heel wat ondernemingen schrijven zich in met een groep medewerkers, al dan niet met een gemeenschappelijk trainingsprogramma als voorbereiding. Er zijn binnen deze wedstrijden ook regelmatig races die zich specifiek richten op teambuilding voor bedrijven, zoals de VKW Limburg Bedrijvenloop tijdens Genk Loopt.

Als extra incentive om deel te nemen aan meerdere Limburgse loopwedstrijden, heeft ondernemer Wim Hellinx een regelmatigheidscriterium uitgebouwd. Hij nam vorig jaar de Victors Cup over en doopte het om tot Educare Victors Cup (een referentie naar hoofdsponsor Educare, een dynamische kinépraktijk uit Diepenbeek met specialisatie in loop- en andere sportbegeleiding). Ook andere partners, zoals ABN Airco, Animo Sports, Podoloog Voet & Zool en Juwelier Frank Hellinx zetten mee de schouders onder de organisatie.

“We zijn vastberaden om het criterium nog professioneler en interessanter te maken”, zegt Hellinx, die ook zijn vrouw Lies Goffin en tal van andere vrijwilligers bij de organisatie betrekt. “Het doel moet zijn om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen. Dat doen we door meer wedstrijden in onze kalender te integreren, en niet van de minste. Zo sluiten de 4 Limburgse toppers van organisator Golazo, met name The Classic Tessenderlo, Dwars Door Hasselt, Maastrichts Mooiste en Genk Loopt, aan bij de Educare Victors Cup. In totaal zijn er 12 wedstrijden. Wie er 8 van meedoet, maakt kans op mooie prijzen.”

De eerste stratenloop van het criterium is alvast de Tungri Run in Tongeren op 1 mei.