Van der Vennet VCIB 2023

Expert Pierre Van der Vennet (VCIB) wil West-Vlamingen warm maken voor beleggen via het internet

KORTRIJK - Pierre Van der Vennet richtte destijds het VCIB, het Vlaamse Centrum voor Internet Beleggers, op. Hij wist in het verleden en met aangetoonde rendementen al honderden kandidaat-beleggers te overtuigen van zijn grote gelijk. Post-corona is er meer dan ooit behoefte aan correcte info over het onderwerp, vindt Van der Vennet, en dus organiseert hij op 25 en 27 april eerstkomend 'open deur dagen' voor al wie interesse kan hebben. Via zoom op het internet, of wat dacht u? 

Als grootste en meest geavanceerde beleggingsclub van Vlaanderen heeft het VCIB (Vlaams Centrum voor Internet-Beleggers) tot taak om zijn leden op te leiden en te vervolmaken in het beursbeleggen en maakt hierbij gebruik van zelf ontwikkelde selectie algoritmen voor aandelen en beursfondsen. De communicatie gebeurt via zoom-meetings, soms meermaals per week, wanneer nodig. De – met eigen onderzoek – opgebouwde VCIB-methodiek geeft telkens een signaal zowel op het juiste moment van aankopen als verkopen om zo een maximale winst te halen uit de heersende beurstrend.

Grote zorgen

Het VCIB (Vlaams Centrum voor Internet Beleggers) dat 17 jaar geleden in Kortrijk werd opgericht, maakt zich bij monde van zijn door de wol geverfde voorzitter Pierre Van der Vennet grote zorgen over het wankele westerse monetaire systeem, dat niet alleen de beursbelegger kan treffen maar ook alle spaarders en investeerders, kortom iedereen die een beetje kapitaal bezit.

“Drie mega omwentelingen komen op ons af”, aldus Van der Vennet. “Primo vangt dit jaar reeds de testperiode aan van de digitale euro (CBDC), die het cash geld moet vervangen, maar ook de poort opent voor verregaande hervormingen in het transfereren van geld. Secundo maken we weldra de zwanenzang van de petrodollar mee. Dat kan heel wat internationale beroering met zich meebrengen, nu de landen uit de Chinese invloedsfeer willen ontsnappen aan de verplichting om met Amerikaanse dollars te betalen voor grondstoffen en fossiele brandstoffen. Tertio komt ook de hele westerse schuldeneconomie in een eindfase, nu er in de laatste jaren een ongeziene hoeveelheid geld is bij gecreëerd om het hoofd te bieden aan diverse globale crisissen (covid, klimaat, energie…). Dit is ook de grondoorzaak van de huidige inflatie, die leidt tot een ongeziene ontwaarding van de westerse valuta.”

Heel wat doemdenkers en onheilsprofeten hangen momenteel hierover een apocalyptisch beeld op omdat de klassieke media en ook de overheden bijzonder karig zijn met de informatie voor de spaarders en beleggers. Het VCIB stelt zich tot doel deze ingewikkelde materie voor iedere burger op een begrijpbare wijze verstaanbaar te maken, gebaseerd op feiten en cijfers.

info: www.vcib.be en via email kan je een zoom-link aanvragen op info@vcib.be