CAMBIO HERENTALS Shaju Hendrikx bij de voorstelling van de Cambio-deelwagens in Herentals. Foto: AF

Ook kmo’s maken gebruik van Cambio-deelwagens

HERENTALS, GENT – Voortaan zijn de deelwagens van Cambio ook beschikbaar in Herentals. Voor het Gentse bedrijf is dit de vierde standplaats in de Kempen na Turnhout, Geel en Balen. In Herentals zijn de rood-witte elektrische auto’s op vier strategische locaties in de stad te vinden.

De deelwagens van Cambio zijn nu ook op vier locaties in Herentals te vinden. Voor de lancering kwam Shaju Hendrikx vanuit de Vlaamse hoofdzetel in Gent naar de Kempen afgezakt. “Cambio is vooral bekend in grote steden als Antwerpen en Gent, maar we rollen ook een netwerk uit in de Kempen. De insteek daarbij is wel ietwat anders dan in de grotere steden. Daar mikken we met onze deelauto’s op het vervangen van de eerste wagen, mede omdat er een groot aanbod is en ook veel meer alternatieven wat betreft het openbaar vervoer. In meer landelijke gebieden, zoals de Kempen, zullen onze deelwagens eerder de tweede of de derde auto van een gezin vervangen.”

De deelauto’s van Cambio vervangen niet alleen privéwagens. “In totaal rijden in Vlaanderen meer dan 1.200 wagens van Cambio rond en in heel België zijn dat er meer dan 2.000”, aldus nog Shaju Hendrikx. “Zo weten we dat niet alleen privépersonen gebruik maken van ons systeem. In Geel en Turnhout bijvoorbeeld worden onze deelwagens ook door kmo’s gebruikt voor werkverplaatsingen. Niet ieder bedrijf kan namelijk bedrijfswagens voor iedereen voorzien. Dit gebruik door kmo’s past trouwens perfect in het schema. Bedrijven maken overdag gebruik van de deelwagens en ’s avonds, in het weekend of op woensdagnamiddag zijn dat hoofdzakelijk privépersonen.”