De stand-alone vastgoedkantoren staan er vandaag alleen voor. De snel veranderende markt brengt uitdagingen met zich mee: de klant verwacht meer, de workload stijgt en de concurrentie versterkt. Door zich aan te sluiten bij Hubr wapent het kantoor zich voor de toekomst. Door samen te werken, elkaar te versterken en een unieke ervaring te geven aan haar medewerkers en klanten.
De initiatiefnemers spreken over een een uniek model in de Vlaamse vastgoedmarkt. “Geen franchise”, benadrukt CEO Pieter Muylaert. “Wij geloven sterk in de kracht van de lokale verankering. De kantoren die zich bij ons netwerk aansluiten behouden hun eigenheid en DNA. Tegelijkertijd geniet het kantoor van de voordelen van een groep. Zo combineren we het beste van beide werelden.”
Voordelen van een groep
Hubr biedt de vastgoedondernemer alle middelen om naar wens te groeien. Het start bij het uittekenen van een groeiplan, afgestemd op de wensen van de zaakvoerder. De groep ondersteunt zijn kantoren in alle departementen (strategie, marketing, sales, finance, HR, enzovoort). “We bieden onze kantoren alle handvaten om te structuren en te digitaliseren”, aldus kaderlid Luïs Van de Pontseele. “Een medewerker werkt 100% digitaal via de Hubr app. Het doel? Zo efficiënt mogelijk werken en een unieke klantervaring bieden.”
Pieter Muylaert is bestuurder van TOPO-IMMO (kantoor dat ±600 transacties in 2022 deed) en richtte Hubr op samen met het West-Vlaamse VELA van Olivier Lanckriet. VELA is de investeringspartner die onder meer 1.200 zelfstandige actief in de elektro & IT markt via de Connect+ Group samenbracht. “Digitaliseren en consolideren is niets nieuw, maar wel iets waar de vastgoedmarkt nood aan heeft”, vertelt mede-oprichter Olivier Lanckriet van VELA. “Door onze expertises in vastgoed, digitalisatie en consolidatie te bundelen, geloven we dat we dit succes ook in de Vlaamse vastgoedmarkt kunnen realiseren.”
Uitgesproken ambities
De ambities van Hubr zijn uitgesproken, de lat ligt hoog. Vandaag telt de vastgoedgroep 4 kantoren, 6 filialen en +25 medewerkers. De ambities zijn echter véél groter. “We willen samenwerken met 20 vastgoedondernemers die elk hun eigen groeiambitie hebben”, zegt CEO Pieter Muylaert. “Elkaar versterken, een onderscheidend verhaal en een unieke klantervaring bieden staat centraal in deze samenwerking. Op termijn zal dit resulteren in een groep van 60 tot 80 filialen verspreid over Vlaanderen.”
De focus van de groep ligt echter niet op kwantiteit, wel op kwaliteit. Groeien op een kwalitatieve en een deontologische manier staat voorop. “Een werking bieden die het leven van alle vastgoedpartijen vereenvoudigt: dat is ons doel.” vult Luïs aan.