VELOFUN1 Raf Vermonden en Ellen Hendriks met enkele modellen van de Baysigri en de Monkey Bike. — © Ronny van den Ackerveken

Velofun opent concept store voor verhuur en verkoop van speciale fietsen

MINDERHOUT - Het assortiment speciale fietsen van Velofun wordt steeds groter. Daarom hebben zaakvoerders Raf Vermonden en Ellen Hendriks besloten om de tweewielers te stallen in een pand op de Bredaseweg in Minderhout (Hoogstraten). De concept store gaat open op vrijdag 14 april. “De fietsen zijn populair voor uitstappen met familie, vrienden of collega’s.”

Velofun ging enkele jaren geleden van start met de verhuur van elliptische fietsen, die de gewrichten minder belasten. Daarna kwam er de loopbandfiets met elektrische ondersteuning voor de stapbeweging Lopifit bij. “We kregen meermaals vragen of we ook iets hadden waar kinderen op plaats kunnen nemen”, zegt Raf Vermonden. “Met de Baysigri, Surinaams voor fiets, is dat mogelijk. Je kan er een kinderstoeltje op monteren. Wij mogen de Baysigri verdelen in België. Ook de Monkey Bikes zijn geschikt als gezinsfiets. Die zijn overigens van Kempense makelij.”

“Intussen zijn er ook steps met grote wielen bijgekomen en mountainbikes. Met uitzondering van de Elliptigo zijn alle fietsen van Velofun elektrisch. De fietsen hebben altijd in een ruimte van onze woning gestaan, maar die werd te klein. In februari namen we de beslissing om ze te verhuizen naar een concept store. We wonen niet ver van de winkel, dus dat is gemakkelijk.”

Foto: Ronny van den Ackerveken

Geen drukke wegen

Bij Velofun komen de meeste klanten langs voor verhuur van speciale fietsen. “De Baysigri wordt het vaakst geboekt”, vertelt Ellen Hendriks. “Onze fietsen zijn populair voor uitstappen met familie, vrienden of collega’s. Wij zorgen voor een route die ze kunnen rijden. Elke fiets is uitgerust met een gsm-houder om gemakkelijk de route te volgen. Drukke wegen worden zo veel mogelijk vermeden, het fietspad langs de Mark en Wortel-Kolonie zijn ideale routes. We krijgen reservaties uit heel Vlaanderen.”

“We zetten ook in op de verkoop van de speciale fietsen. Het basismodel van Baysigri is er vanaf 2.399 euro. Met een opgeladen batterij kan je 60 à 65 kilometer fietsen. Voor een Monkey Bike starten de prijzen bij 2.700 euro. Het is niet de bedoeling om te concurreren met andere fietswinkels, onze focus ligt op speciale fietsen. De concept store is open op afspraak. Zo kunnen we beter rekening houden met brengen en ophalen van fietsen die gereserveerd zijn voor een uitstap”, aldus Ellen Hendriks.

In het openingsweekend kan je bij Velofun, Bredaseweg 3A in Minderhout, terecht op vrijdag van 16 tot 20u en op zaterdag en zondag van 14 tot 18u.

Info: http://www.velofun.be