https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_04_11_d46345e8-64ef-43f8-9a95-9b55fa766cd9 Foto idh

Jolien gaat met Atelier Préparé voor gezonde afhaalmaaltijden

OUDENAKEN - Jolien Roelandt (33) uit Oudenaken pakt uit met Atelier Préparé. Met dit nieuwe concept wil ze mensen met weinig tijd of met weinig goesting om zelf de kookpotten boven te halen toch een gezonde afhaalmaaltijd voorschotelen. “Want ook takeaway kan smaakvol en gezond zijn.”

Jolien Roelandt reisde ooit een tijd lang de wereld rond met Up With People en kwam daarna terecht in jobs in de event- en communicatiesector. “Tot deze week was ik event manager bij een horecabedrijf. Ik organiseerde evenementen maar stond zelf ook mee achter de cateringtafel. Er heeft altijd al een heel praktische kant in mij gezeten die er af en toe uit moet”, lacht Jolien. “Ik start nu een nieuwe job voor een communicatiebedrijf, maar die wil ik graag combineren met de opstart van mijn eigen bedrijfje Atelier Préparé.”

“Veel mensen vandaag werken hard en hebben weinig tijd. ‘s Avonds nog eten moeten maken na een drukke werkdag is vaak de klus te veel. Als je bij ons in de regio Pajottenland en Zennevallei iets wil afhalen, verval je al snel in fastfood en is de keuze eerder beperkt. Met Atelier Preparé wil ik daar verandering in brengen. Ik kook elke week iets anders, gezond en met verse producten. Elke week zet ik op mijn website online wat ik die week maak. Mensen kunnen van woensdag tot dinsdag hun bestelling doen en online betalen. Je kan voor zoveel personen bestellen als je wil. Donderdagavond begin ik elke week met de voorbereidingen en vrijdag wordt mijn kookdag. Op vrijdag- of maandagavond kan men dan de bestelling ophalen.”

Koken in eigen keuken

“Koken doe ik thuis in mijn eigen keuken op de Pelikaanberg in Oudenaken. We hebben een grote garage waar het afhalen kan gebeuren”, zegt Jolien. “Het feit dat ik thuis kan koken, geeft me een zekere rust, ook al weet ik dat mijn keuken er elke vrijdagavond wel als ontploft zal uitzien. Maar dat heb je altijd na een service in de horeca. Ik verpak alle gerechten vacuüm, zodat ze zeker vijf tot zeven dagen in de koelkast houdbaar blijven. Omdat je vaak niet op voorhand weet wanneer je geen zin gaat hebben om te koken, kan je alles ook perfect invriezen.”

“Ik kook zelf heel graag en heb een passie voor eten”, vertelt Jolien. “Door mijn vele verre reizen heb ik zeer veel vrienden over de hele wereldbol. Het accent van Atelier Préparé zal dan ook op de wereldkeuken liggen met een eigen Belgische toets. Zo heb ik van vrienden uit India heerlijke recepten gekregen van hun grootmoeder bijvoorbeeld. En zo heb ik er nog wel meer. Al ga ik voor de Japanse keuken wel nog bijles volgen omdat die ingrediënten zo specifiek zijn.”