falingen

Twaalf bedrijven over de kop: helft van falingen in regio Neteland

TURNHOUT - De ondernemingsrechtbank Antwerpen, afdeling Turnhout, heeft dinsdagochtend twaalf faillissementen uitgesproken. Met falingen in Herentals, Olen, Grobbendonk en Vorselaar deelt vooral de regio Neteland in de klappen.

Zo is op de Grote Markt in Herentals de eetgelegenheid bv De Posterijen failliet na dagvaarding. De zaak was al geruime tijd dicht. Nadien was er op hetzelfde adres een Italiaans restaurant gevestigd dat ondertussen ook bankroet werd verklaard. Ben De Groof treedt op als curator. De zetel van de bakkerij Holemans bv was gevestigd op de Oud-Strijderslaan in Herentals. Ook deze onderneming werd gedagvaard. De curatoren zijn Kristof Benijts, Philip Somers en Veerle Verhaegen.

De bv Menco Service, Diamantstraat in Herentals, tekende voor de afwerking van gebouwen. De curatoren van dit faillissement na dagvaarding zijn Noël Devos en Bram Vangeel.

In Vorselaar is de bv AVS Shop na het neerleggen van de boeken failliet verklaard. De zaakvoerders van de deze winkel gespecialiseerd in ruitermateriaal hadden eerder dit jaar aangegeven dat de zaak zou stopgezet worden. De curatoren zijn De Chaffoy, Plessers en De Lepeleire.

Ook de boeken van de bv Kompromis, een horecazaak aan de Herentalseweg in Olen, werden neergelegd. De zaak is nu in handen van curator Bart Mannaert. Caroline De Keyser uit Grobbendonk was zaakvoerder van de vof In Mano. Ook zij legde de boeken neer.

In Turnhout zijn drie zaken failliet. Het gaat allereerst om de bv Amdesa, een handel in baby- en kinderkleding in de Victoriestraat. De onderneming werd gedagvaard. De curator is Benny Backx. Ronny Ceusters is de curator van de handelsbemiddelaar cv B2C Telecom, met zetel in de Harmoniestraat. De vof Dell Arte Faraj & Magermans, de Merodelei in Turnhout, was gespecialiseerd in behang en vloerbekleding. De faling volgt na dagvaarding. De curator is opnieuw Ronny Ceusters.

Naar Geel dan waar op de Winkelomseheide het doek valt over de bv Rain Air Benelux, een multigediciplineerd bedrijf actief in gezondheid. Faillissement na dagvaarding. De curator is Tom Vandecruys. Aan Logen in Geel heeft Kim Cheruy de boeken neergelegd van haar naaiatelier. De curatoren in deze zaak zijn Gert Verreyt en Thomas Van Bourgognie.

Tot slot werd na dagvaarding de autohandel van Jan Op De Beeck, gevestigd aan Steenbergen in Laakdal failliet verklaard. Het dossier wordt afgewerkt door curator Silvy Sterckx.