Karlien Vervecken Helt Foto: Dirk Vertommen.

Kledingzaak Helt in Mechelen sluit de deuren, filiaal in Leuven blijft open

MECHELEN, LEUVEN - Kledingzaak Helt in de Onze-Lieve-Vrouwestraat in Mechelen sluit na iets meer dan een jaar de deuren. Volgens zaakvoerster Karlien Vervecken zorgde een samenloop van omstandigheden voor de snelle sluiting. De winkel voor mannenmode houdt de komende weken een uitverkoop. De vestiging in Leuven blijft wel open.

In februari vorig jaar opende Karlien Vervecken kledingzaak Helt in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Op dat moment moesten de ingrijpende vernieuwingswerken in de Mechelse winkelstraat nog beginnen, maar dat hield de onderneemster niet tegen om na een winkel in Leuven ook een zaak in de Dijlestad te openen. “Ik ben een koppig beestje waarschijnlijk. Het is nu of niet”, zei ze destijds. Inmiddels werd een deel van de straat volledig vernieuwd. Het deel waar Helt gevestigd is, is nu aan de beurt.

LEES OOK. Mannenkledingwinkel HELT opent vestiging in Mechelen

Maar Karlien besliste om iets meer dan een jaar na de opening de deuren opnieuw te sluiten. “Dat komt door een samenloop van omstandigheden”, zegt ze. “De werken hebben er wellicht voor een deel mee te maken, maar ik wil het zeker niet alleen daarop steken. Er waren ook de energiecrisis en de stijgende kosten. Daartegenover stond een te lage verkoop. Als er niet genoeg verkocht wordt, dan wordt het op den duur erg moeilijk. Het is jammer, maar ik kon niet anders dan deze beslissing nemen.”

LEES OOK. 100 solidaire ondernemingen uit Mechelen steunen Special Olympics

De komende weken organiseert Helt daarom een uitverkoop. “Die vindt plaats tot en met de lentebraderie, half mei. Nadien sluit de winkel definitief”, zegt Karlien, die haar klanten wel gerust stelt. “De zaak in de Mechelsestraat in Leuven blijft gewoon open. Iedereen is er nog steeds welkom om leuke outfits uit te kiezen.”