RENMANS HERENTALS Beenhouwerij Renmans zit links naast het filiaal van Aldi, maar blijft nu definitief gesloten. Foto: RR

Beenhouwerij Renmans sluit definitief in Herentals

HERENTALS - Hoewel er in de nieuwbouwplannen voor een winkel van Aldi opnieuw ruimte opgenomen was voor de beenhouwerij Renmans sluit die nu definitief de deuren in Herentals. De winkel was al sinds eind vorig jaar dicht.

In december vorig jaar vroeg supermarktketen Aldi een vergunning aan om op de huidige site op de Noorderwijksebaan in Herentals een nieuwe winkel te mogen bouwen. Daarbij zou Aldi in feite van plaats wisselen met schoenenwinkel Bristol aan de andere zijde van de parking: Bristol zou de huidige Aldwinkel innemen, Aldi zou de huidige Bristolwinkel slopen en er een nieuwe supermarkt bouwen. Voor beenhouwerij Renmans zou er in feite niets wijzigen: die blijft op de bestaande locatie zitten.

Maar nog voor die bouwplannen bekend raakten, had slagerij Renmans er in alle stilte de deuren gesloten. Een bericht aan de toegangsdeur leek er op te wijzen dat de zaak begin dit jaar de deuren zou heropenen. Dat gebeurde niet. Al snel werd geopperd dat de beenhouwerij erg sterk leed onder het feit dat naaste buur Aldi intussen zelf ook vers vlees en charcuterie verkoopt. De slagerijketen bevestigt nu dat de winkel op de Noorderwijksebaan niet meer open gaat. Als redenen haalt Renmans aan dat het zakencijfer er te laag is en de winkel problemen had om personeel te vinden.