Rotary Club Mechelen

Rotary Club Mechelen brengt paassfeer naar Oekraïense vluchtelingen in nooddorp

MECHELEN - Rotary Club Mechelen heeft afgelopen weekend de 175 kinderen in het nooddorp voor Oekraïense vluchtelingen in Mechelen een mooi paasgeschenk gegeven. De serviceclub deelde chocolade eieren uit en ondersteunde de werking ook met een cheque van 500 euro.

“In de club leefde al lang het idee om iets te doen voor de Oekraïense oorlogsvluchtelingen”, vertelt Kris Sobry van Rotary Club Mechelen. “We besloten om met de opbrengst van onze wandeldag van maart paaseieren te kopen voor de 175 kinderen in het nooddorp aan de Nekker.”

Voor elk kind was er een zakje met paaseieren . De rest van de opbrengst ging in chequevorm naar de organisatie van het nooddorp. “Op voorhand hadden we gevraagd of paaseieren wel een goed idee waren”, zegt Sobry. “Er werd ons bevestigd dat je met zoiets zeker de aandacht van alle kinderen kunt trekken. Pasen is in Oekraïne ook bekend, maar het verstoppen van paaseieren is voor hen wel nieuw. Dat is blijkbaar een traditie van hier.”

Naast het nooddorp steunt Rotary Mechelen met haar acties ook nog organisaties als Spina Bifida & Hydrocephalus vzw, Stop Parkinson Walk, Noa Mechelen, Polio Plus, Rotary Foundation, Foodsavers Mechelen, Sjarabang vzw, Spierziekten Vlaanderen en de verborgen armoede.

 

Rotary Club Mechelen
Een delegatie van Rotary Mechelen overhandigt de paaseitjes en de cheque aan Toon Van Ransbeeck van Rode Kruis Vlaanderen. FOTO RR