MADOLEX Olav Stijn

Managers nemen Madolex in eigendom

GEEL - Olav Bult en Stijn Gijbels, tot dusver bedrijfsleider en operationeel manager van Madolex in Geel en Genk, nemen -samen met privé-investeerder Peter van Eylen- het bedrijf over. Het doel van de nieuwe eigenaars is om hun aanbod aan technische profielen voor productiebedrijven, verder uit te breiden.

Olav Bult en Stijn Gijbels, al meer dan 10 jaar actief bij Madolex, koesterden al langer de droom om het bedrijf over te kopen. Samen met Peter van Eylen (GreenX, LED Techno,…) hebben ze nu de sprong gewaagd en een overeenkomst gesloten met de vorige (buitenlandse) eigenaar. Het gaat over de Belgische tak van het internationale familiebedrijf. De volledige groep heeft immers ook nog de bedrijven Madolex, Act-in en Complimac in Nederland, Duitsland en Tsjechië. Die samenwerking blijft bestaan.

“De overname brengt niet direct grote veranderingen met zich mee”, aldus Bult en Gijbels. “Alles blijft hetzelfde voor onze klanten, leveranciers en de bijna 60 Madolexers in Geel en Genk.”

“We kijken ernaar uit om samen verder te bouwen aan het sterke merk Madolex”, zeggen de nieuwe eigenaars. “We gaan op dezelfde kwalitatieve manier de duurzame groei verderzetten. We voorspellen een mooie toekomst voor Madolex Belgium gezien de grote vraag naar de gespecialiseerde diensten die wij aanbieden.”

En dat zijn: “Het uitvoeren van onderhoud en herstellingen aan productiemachines met ervaren techniekers. Daarnaast het organiseren en optimaliseren van maintenance en productie met ervaren, hogere technische profielen. En tot slot het leveren van slimme industriële softwareapplicaties voor onderhoud, productieverbetering en planning.” Met de overname is in deze disciplines de versnelling dus ingezet…