Emblema

Roeselaarse AB Textiles breidt uit richting Oost-Vlaanderen

ROESELARE - Het Roeselaarse AB Textiles, dat gespecialiseerd is in het bedrukken en personaliseren van textiel en beschermingsmiddelen, heeft drukkerij Emblema uit Maarkedal overgenomen. De West-Vlaamse ondernemer Arthur Denys wil zo zijn afzetmarkt uitbreiden naar Oost-Vlaanderen. Emblema heeft min of meer hetzelfde profiel (bedrukken textiel, belettering) van AB Textiles. 

Geert Vande Walle en Catharina Declercq gingen in 2004 van start met Emblema. Ze hebben het volste vertrouwen in de toekomst van de firma. “We worden een dagje ouder en gingen bij gebrek aan opvolging op zoek naar een jonge, dynamische ondernemer”, zegt het duo. “We hebben met Arthur de perfecte partij gevonden.”

AB Textiles is sinds 2016 gespecialiseerd in werk- en promokledij en gepersonaliseerde accessoires. Volgens zaakvoerder Arthur Denys past de overname perfect in zijn groeistrategie. “Wat ooit begon als afstudeerproject, is uitgegroeid tot een ambitieuze onderneming”, zegt Denys. “Het bedrijf neemt naast het klantenbestand ook het productaanbod van Emblema over. Het gaat dan om allerhande activiteiten zoals het bedrukken van spandoeken, reclameborden, brochures, originele relatiegeschenken en autobelettering.”

foto: Emblema