Taito-Team1-990b6d045104513c

Gentse start-up Taito sluit distributiedeal met Colruyts Bike Republic

GENT - "De Taito S1 is klaar om de wereld te veroveren", triomferen Nathan de Baets, François Desmet en Jules Dobbelaere van het Gentse e-stepbedrijf Taito. Beginnen doen de jonge ondernemers bij de winkelpunten van Bike Republic, de fietsenketen van Colruyt Group.

De e-steps zijn al jaren aan een opmars bezig, maar ook het aantal ongevallen in België blijft stijgen. De drie oprichters trekken in het design van Taito dan ook resoluut de kaart van veiligheid.

LEES OOK. Taito bouwt driewielige steps die tramsporen trotseren: “We willen alle auto’s uit de stad”

“De Taito S1 heeft een optimale schokdemping dankzij drie grote, pneumatische banden, een innovatieve ophanging en een zwevend houten platform waarop de rijder staat”, vertelt CEO Jules Dobbelaere. “Elk onderdeel is vervangbaar. Daarmee onderscheiden we ons van andere e-steps.”

Bike Republic gaat de e-steps van Taito verdelen. Algemeen directeur Wim Teerlynck moest niet lang twijfelen. “We geloven dat e-steps belangrijk zijn voor een meer duurzame mobiliteit. Op sommige plaatsen en in sommige situaties zijn ze gewoon een tikkeltje handiger dan fietsen.”