https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_04_04_c12ad65b-8a1c-4900-b19c-9d6b748611bd

Broer van Jeroen Meus en zakenpartner zoeken overnemers voor Amerikaans geïnspireerde horecazaak

TIELT-WINGE - Don Petrol in Tielt-Winge staat over te nemen. De Amerikaans geïnspireerde horecazaak wordt momenteel uitgebaat door Bart Reweghs en Hans Meus, broer van televisiekok Jeroen Meus. “De uitbating valt niet meer te combineren met onze andere beroepsactiviteiten”, zegt Bart.

Don Petrol aan de Bergstraat in Tielt-Winge ging in november 2019 open. Hans Meus baatte toen al – en nog altijd – de Gempemolen uit elders in Tielt-Winge en Bart Reweghs is telg van de familie die actief is in de uitvaartsector. Hij beheert vijf van de vestigingen van het uitvaartbedrijf, waarvan twee in Vlaams-Brabant: Aarschot en Tielt-Winge.

Voor hun concept baseerden ze zich enerzijds op het aangrijpende levensverhaal van Don Petrol, een vergeten legende uit de streek, en anderzijds op de sfeer van de juke joints op het einde van de negentiende eeuw in het zuid-oosten van Amerika. “Een juke joint was een plaats waar mensen samen kwamen om zich te amuseren op goede muziek.”

Zelf noemden ze de zaak bij de lancering ‘horeca 2.2’ waarmee ze vernieuwend uit de hoek wilden komen door een origineel zelfbedieningsconcept te bedenken in combinatie met muziek, waarbij ze kozen voor blues, vroege rock’n‘roll, boogiewoogie, roots, bluegrass, en afgeleiden. Het menu was Amerikaans getint, Don Petrol vertoefde immers een belangrijk stuk van zijn leven in de States. Jukebox Fingerfood, Burgers & Wheels (met de echte sauzen en relish uit Amerika) en enkele dessertjes. De zaak biedt plaats aan tachtig personen. Op de verdieping is er een zaaltje voor 30 personen.

Personeel vinden

“Het concept sloeg meteen aan. De zaak zat telkens vol”, blikt Bart terug. “In maart kwam corona en moesten de deuren dicht. Medewerkers gingen elders aan de slag en nu is het heel moeilijk om geschikt personeel te vinden.”

“Niettemin was de zaak weer goed aan het draaien. In de laatste drie maanden van vorig jaar ontvingen we nog 1.500 gasten.” Begin dit jaar besloten Hans en Bart om uitsluitend te focussen op optredens in de zaak. Nu hebben de ze knoop doorgehakt om de zaak over te laten.

Optredens

“Hans heeft de handen vol in de Gempemolen en mijn activiteit in het uitvaartbedrijf eist me ook heel erg op”, legt Bart Reweghs. “De combinatie is niet langer mogelijk. Voor alle duidelijkheid: de zaak is niet failliet. We willen ze op een mooie manier overdragen.”

Tot het einde van het jaar staat elke maand nog een optreden in de zaak gepland. “Die events willen we allemaal nog laten plaatsvinden”, beklemtoont Bart Reweghs. “Als er zich vroeger een overnemer aandient, ligt de beslissing natuurlijk bij hem, maar het zijn belangrijke avonden. Ze trekken heel veel volk en het betekent telkens fun. Ze hebben telkens bijgedragen tot het succes van de zaak.”