ITC persbericht kopie

ITC haalt uniek certificaat van Microsoft binnen

ITC, een ICT-leverancier uit Hasselt, heeft onlangs het statuut behaald van Microsoft Solutions Partner for Modern Work. “Het is niet vanzelfsprekend om dit als familiaal Limburgs IT-bedrijf te behalen, maar het is ons toch maar mooi gelukt”, zegt Dirk Geerits van ITC.

Het bewuste certificaat geeft aan dat de eigenaar ervan een zeer uitgebreide technische kennis heeft over alles wat Microsoft categoriseert onder ‘modern werken’: van Teams en Sharepoint tot beveiliging en het mobiel beheer van computers. Dit behalen is allerminst evident. “Microsoft vernieuwde eind vorig jaar zijn partnerstatuten”, vertelt Dirk Geerits van ITC. “Dat zorgt ervoor dat het nu een stuk complexer is om zo een statuut te behalen. Je moet tien examens afleggen waarbij kennis en expertise voorop staan. Daarnaast is het ook belangrijk dat je een goede omzet draait. Wij zijn dan ook enorm trots dat wij dit hebben behaald en ons zelfs het eerste Limburgse familiebedrijf met dit statuut mogen noemen.”

Voor ITC, opgericht door zaakvoerder Marc Ponet, is het certificaat een mooi visitekaartje. “Het bevestigt dat wij de nodige kennis en expertise in huis hebben en dat Microsoft dat ook zo ervaart. Je moet Je moet over een goede technische crew beschikken om dit te kunnen realiseren. Zij moeten de klanten niet alleen bijstaan bij de transformatie naar een moderne werkplek, maar hen ook ondersteunen bij die nieuwe manier van werken. De filosofie die daarbij wordt gehanteerd is: Krijg meer gedaan met minder inspanningen.” En dat willen we natuurlijk allemaal wel…