“Summersessions is ideaal als bedrijfsfeestje”

TURNHOUT - Het team dat Summersessions, een stadsfestival in Turnhout, organiseert, bestond uit slechts twee mensen. Voor de derde editie is Tim Klaassen, zaakvoerder van Dienstenthuis, aan dat team toegevoegd. "Ondernemers helpen elkaar", lacht Tim. "Voor mij is het een uitdaging om bedrijven te bereiken. Zij kunnen hier op een redelijk goedkope manier een bedrijfsfeest organiseren."

De derde editie van Summersessions op het Warandeplein vindt dit jaar plaats op 4, 5 en 6 augustus. Op de affiche staan Metejoor en Regi Live als hoofdacts. Gunter Neefs warmt het publiek voor Metejoor op, de naam van het voorprogramma van Regi en de affiche van de populaire kidsdag op zondag worden later bekendgemaakt.

Bij de eerste twee edities was de vrijdag gratis, met een knipoog naar de ter ziele gegane Vrij-Dagen in Turnhout. Dit jaar zijn alle concerten betalend. “Het is niet langer haalbaar om dit gratis te doen”, zegt Vlad Potoik. “We proberen de prijzen wel te drukken. Daarom werken we met progressieve prijzen. Hoe vroeger je kaarten bestelt, hoe minder je betaalt. Een dagticket kost op dit ogenblik 33 euro, een weekendticket 53 en de kidsdag 16 euro. Die prijzen stijgen wel naarmate de datum van het festival nadert.”

Vlad en zijn echtgenote Kim Langewouters droegen de voorbije twee edities van Summersessions. Tim Klaassen versterkt nu dit kleine team. Zijn Dienstenthuis blijft ook sponsor van de kidsdag. “We proberen meer sponsors warm te maken voor het festival. Vorige week hebben we een eerste bericht gepost en dat heeft al meteen een nieuwe sponsor opgeleverd.”

Maar Tim Klaassen ziet voor bedrijven vooral een opportuniteit om er een bedrijfsfeest te organiseren. “Alle bedrijven zijn nu bezig met welzijn op de werkvloer. Een uitstap naar een concert past daarin. Wij hebben ooit voor al het personeel van Dienstenthuis een weekend in SunParks georganiseerd. Dat was een fantastisch evenement, maar ik heb er vooraf wel drie maanden van wakker gelegen. Hier wordt je als werkgever ontzorgd. Je koopt een formule en alles is klaar.”

“We zijn creatief en denken graag mee”, voegt Vlad Potoik hieraan toe. “We hopen dat ook de Turnhoutse horeca meedenkt. Vorig jaar hebben we tickets verkocht van Brugge tot Hasselt. Die mensen blijven langer dan een dag in Turnhout en blijven niet op de hele dag op de festivalweide hangen. Het succes van Summersessions straalt dus zeker af op de hele stad.”