Televic refs

Televic en RefAssist bundelen hun technologieaanbod om kennis bij scheidsrechters efficiënter te evalueren

IZEGEM - Een grondige, up-to-date kennis van het reglement is voor scheidsrechters in elke sport een absolute basisvoorwaarde om goed te kunnen functioneren. Voor sportfederaties is het echter niet evident om het kennisniveau van hun ‘refs’ efficiënt en permanent in kaart te brengen. Daarom beslisten het Oost-Vlaamse RefAssist (Herzele) en het Izegemse Televic, twee Belgische techpioneers, om een gebundelde oplossing te ontwikkelen die slim inspeelt op deze uitdaging.

RefAssist heeft de voorbije jaren en niet alleen in eigen land een ijzersterke reputatie opgebouwd met zijn platform voor het beheer, de planning, de communicatie en de follow-up van scheidsrechters. Televic van zijn kant, ontwikkelde met ‘assessmentQ’ een slim digitaal platform dat kennis grondig en efficiënt kan evalueren en verhogen.

Door hun technologie te combineren, kunnen beide bedrijven een innovatieve oplossing aanbieden voor diverse sportfederaties. Concreet zullen de inzichten die vanuit assessmentQ worden verzameld door RefAssist gebruikt worden om scheidsrechters efficiënter in te plannen en op te volgen.

Gat in de markt

Gregory Delhougne, Business Development Manager bij RefAssist, licht toe: “We zien in onze markt een duidelijke behoefte aan een performante e-learning en e-assessment tool. Een dergelijk platform zelf ontwikkelen zou een zware en arbeidsintensieve taak zijn. Na een grondige analyse en evaluatie van de mogelijkheden kwamen we uit bij assessmentQ. Dat platform van Televic biedt alles wat onze klanten nodig hebben op het vlak van online training. Bovendien is de mogelijkheid om gegevens uit te wisselen en te verzamelen cruciaal voor de dagelijkse opvolging van scheidsrechters.”

“Met RefAssist vonden we een partner met dezelfde ambities als Televic”, aldus Bart Sagaert, sales manager bij Televic Education. “Het was voor ons dan ook logisch om de krachten te bundelen om een sterke digitale oplossing te bouwen die inspeelt op de reële noden voor onze gebruikers.” Door hun krachten en ervaring te combineren willen zowel RefAssist als Televic zich verder differentiëren binnen hun specifieke nichemarkten. Een eerste pilootproject in het internationale voetbal werd intussen opgestart. De resultaten worden binnenkort verwacht.