MK Klima Mario Kverh

MK Klima plaatst warmtepompen in O’Learys Hasselt

Het Genkse MK Klima haalde contracten binnen om warmtepompen te leveren en te plaatsen in Sportbar O’Learys Hasselt, Hotel Stiemerheide in Genk en het Subaruhoofdkwartier in Zaventem. Het gaat hard voor het Genks bedrijf van Mario Kverh, dat in zeven jaar uitgroeide van een eenmanszaak van vader en zoon tot een KMO met 16 medewerkers.

Dé specialisatie van MK Klima zijn lucht-luchtwarmtepompen, maar de KMO biedt ook lucht-waterwarmtepompen, ventilatie en airco-oplossingen aan. Duurzame en ecovriendelijke klimaattechnologie waar de jongste jaren onder invloed van corona (verluchting), klimaatverandering (koeltechnologie) en zeker ook de piekende energieprijzen een grote vraag naar is.

Nieuwe kansen gespot

Zelf van opleiding koeltechnicus, werkte Mario Kverh 14 jaar lang voor ABN Klimatisatie in Bilzen. In 2016 besloot hij om met een eigen zaak te starten. “De vraag bleef maar aantrekken en ik had de kennis in huis”, vertelt hij. “Met een collega heb ik eerst vijf jaar samengewerkt, maar door een uiteenlopende bedrijfsvisie zijn we onze eigen weg gegaan.” Met MK Klima heeft Mario Kverh besloten om zich volledig toe te leggen op warmtepompen.” Die technologie is intussen zeer aantrekkelijk en courant geworden. MK Klima staat voor projecten van een enkele slaapkamer tot een hele woning, maar ook complete kantoorgebouwen, tandartspraktijken en hotels. “Warmtepompen bieden een ruime waaier aan mogelijkheden met inbouw, vaak gecombineerd met vloerverwarming. We halen er mooie projecten mee binnen zoals het Golfhotel Stiemerheide waar we in april starten met de implementatie van 80 binnenunits. We rusten ook het O’Learys in Hasselt en het hoofdkantoor van Subaru in Zaventem uit met warmtepompen en ventilatie. Ook Trixxo en Verandabouw Willems zijn vaste waarden voor MK Klima.”

Alleen topmerken

MK Klima heeft nu vijf ploegen in dienst van 12 techniekers, twee projectleiders en een magazijnier. “Dat we sinds de start gestaag zijn blijven groeien, is te danken aan de kwaliteit en de afwerking die we blijven bieden. We werken ook alleen met topmerken als Mitsubishi en Daikin aan. Snelheid vinden we net zo belangrijk. Als particulier krijg je binnen de week je offerte in de mailbox.” MK Klima mag enkele projecten van BV’s zoals 1995 by Vero in Brasschaat van ex-miss België Véronique De Kock en een installatie voor Red Flames-speelster Tessa Wullaert op het palmares schrijven. “Daarmee liepen we inderdaad even in de kijker”, knikt Mario Kverh. “Heel veel naar buiten komen doen we nog niet, maar daar wil ik graag verandering in brengen.” Hard nodig om nieuwe medewerkers te vinden, want goede en gemotiveerde koeltechnici binnenhalen blijft een hele opgave. “Soms is er zelfs geen vijfde jaar meer over in bepaalde TSO-richtingen, alle leerlingen zijn al aan het werk. We zijn van plan om te blijven groeien, dus bij ons zijn ze zeker welkom.”