Haar persoonlijke favoriet is een Pad Kha Prow, een wokgerecht met look, chili, vlees en Thaise basilicum. “Ik hou wel van een pikant gerecht”, lacht de uitbaatster. Met Le Zab, wat ‘lekker’ in het Thais betekent, brengt de 43-jarige Tookta Unsamrong authentieke Thaise keuken naar Zwijnaarde.
Enkel take-away, want een restaurant zag de uitbaatster niet zitten. “Ik doe het allemaal alleen en wil graag nog wat tijd voor mijn gezin. Ik heb in het verleden een Thais restaurant gehad, maar ik kon dat niet blijven bolwerken. Ik heb twee jonge kinderen die ik ook veel aandacht wil geven”, vertelt ze.
Foodtruck in Zweden
Tookta heeft intussen al heel wat horeca-ervaring. Ze had niet alleen een Thais restaurant, maar baatte ook een foodtruck in Zweden uit. “We zijn intussen zes maanden terug in Gent, maar trokken voor de job van mijn partner drie jaar naar Zweden. Ik nam daar even gas terug, maar merkte al snel dat ik het koken miste”, gaat Tookta verder. “Dus kochten we daar een foodtruck zodat ik mijn passie kon verderzetten.“
Eens terug in België wou de uitbaatster graag opnieuw vanuit een foodtruck werken. “Je hebt alles in één ruimte: lekker compact en makkelijk om te poetsen“, lacht Tookta. “Maar ik kreeg geen vergunning van de stad om die voor mijn deur neer te zetten.”
Tookta werkt nu vanuit de veranda aan de achterkant van haar huis. De menu is uitgebreid. Soepen, rijstgerechten, wok of noedels: je kan er van alles krijgen. “Donderdag, vrijdag en zondag zijn enorm druk. Dan staat mijn telefoon bijna niet stil”, vertelt ze enthousiast. “Ik vind het belangrijk om verse gerechten aan te bieden en ben dan ook heel blij dat het in de smaak valt.”