https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_03_10_9d313b34-5f5d-4a51-95f6-4a97dbaa3603 Horeca-uitbater Tom (rechts) gelooft in een toekomst voor Las-Caux en voor het Sint-Nicolaasplein. Foto yjs en if

Antwerpse horeca-ondernemer staat straks achter de bar van Las-Caux

SINT-NIKLAAS - De moeizame zoektocht naar nieuwe uitbaters voor de vier horecapanden op het Sint-Nicolaasplein in Sint-Niklaas lijkt nu toch resultaat op te leveren. De Antwerpse horeca-uitbater Tom Van Gorp (34) wordt zo goed als zeker de nieuwe zaakvoerder van het populaire café Las-Caux. Voor het aanpalende pand van Oud Rethorica ligt er eveneens een concrete overname op tafel. “Ik geloof erin dat de uitgaansbuurt weer kan heropleven”, vertelt de kersverse uitbater.

Maandenlang leek de intensieve zoektocht naar nieuwe horeca-uitbaters op het Sint-Nicolaasplein een muis te baren, maar sinds kort zijn er dan toch nieuwe uitbaters voor enkele panden op het toneel verschenen. Concreet zijn de overhandelingen over de overname van café Las-Caux en Oud Rethorica zo goed als rond.

De Antwerpse horeca-uitbater Tom Van Gorp uit Mortsel zal naar alle waarschijnlijkheid eind deze maand zijn eerste pinten in café Las-Caux tappen. “Ik heb al een horecazaak in het Antwerpse en waag nu de sprong om er een tweede te openen op een locatie met een rijke geschiedenis én potentieel”, aldus de nieuwe zaakvoerder. “Ik ken de reputatie van het plein en de zaak goed en geloof dat de uitgangsbuurt opnieuw kan heropleven, die vraag klinkt althans bijzonder luid.”

“Het concept en de filosofie van de zaak blijven in ieder geval hetzelfde”, gaat Tom verder. “Las-Caux is en blijft een ontmoetingsplek voor jongeren, voor en na schooltijd, en wordt in het weekend omgetoverd tot een danscafé. De opening staat ingepland op 31 maart, net voor de paasvakantie. Hopelijk kunnen we dan al genieten van de eerste zonnestralen en vieren we de comeback van Las-Caux.”

Verbouwingen

In 2024 gaan de panden van Las-Caux en Oud Rethorica beide tegen de vlakten, om nadien opnieuw te worden opgebouwd, met plaats voor horecagelegenheid op het gelijkvloers. “In dat gegeven zie ik ook heel wat mogelijkheden”, vertelt Tom optimistisch. “Na de heropbouw hebben we de mogelijkheid om Las-Caux in een nieuwe jasje te steken. Momenteel bekijken we met de stad wat de alternatieven zijn om ook tijdens de verbouwingen Las-Caux open te kunnen houden op het plein.”