Schoonheidsinstituut Ingrid Foto: JW

Schoonheidsinstituut Ingrid houdt het na meer dan een halve eeuw voor bekeken

AARTSELAAR - Ruim een halve eeuw nadat Ingrid Weyn (70) in de Kapellestraat 73 als schoonheidsspecialiste begon, stopt ze nu met haar zaak. Omdat ze geen overnemer vindt, is dit het einde van een tijdperk.

Ingrid droomde als jong meisje van een eigen zaak. Op achttienjarige leeftijd opende ze in het ouderlijk huis haar eigen schoonheidsinstituut. “Momenteel zijn er wel meer van dergelijke zaken in de buurt maar dat was toen nog niet zo”, zegt Ingrid.

Schoonheidsinstituut Ingrid draaide tot voorbije week nog op volle toeren. Het boek met de afspraken stond tot op de laatste dag nog overvol. “Ik had graag gehad dat iemand de zaak had overgenomen. Maar sinds ik het bericht van de stopzetting bekendmaakte, leverde dat geen enkele echte kandidaat op.”

Bee Mine

Toch zal de ruimte in de Kapellestraat 73 niet lang leegstaan. Kathy De Bie (51) die in het pand ernaast met Bee Mine al tien jaar een kleding- en accessoireszaak uitbaat, liet haar oog op deze ruimte vallen. “Klanten zullen dus niet echt op zoek moeten om me te vinden”, zegt Kathy. “En de nieuwe locatie is groter wat voor mij en hen toch echt wel praktischer is. Zo is er bijvoorbeeld ruimte voor extra pasruimte om maar een voorbeeld te geven.”

De echte verhuis is in het najaar gepland. “Uiteraard moet de winkelruimte wat worden aangepast. Rekening houdend met de verhuis schat ik dat Bee Mine dan slechts een weekje gesloten zal blijven” zegt Kathy.