https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_03_06_cf476858-1d65-4b74-a400-2c869f52f9f7 Bedrijfsleider Patrick Mervielde en schepen voor Omgeving en Milieu Josse Verdegem (N-VA) in het pas gerealiseerd park. Foto ivh

Transportbedrijf in Rieme schenkt groenbuffer aan gemeente

RIEME - Bij de herinrichting van Rieme (Evergem) met vernieuwde rioleringen en wegen wou het gemeentebestuur ook de leefbaarheid van die woonkern aanpakken. Op vrijwillige basis draagt het lokaal transportbedrijf Mervielde zijn steentje bij aan de realisatie van een wandelpark tussen de Kanaal- en Monumentstraat.

Die firma verhoogde het voorziene budget voor de aanplanting van die groenzone met 26.000 euro, exclusief btw.

Het is de niet eerste keer dat Mervielde inspanningen levert om de leefbaarheid van Rieme te verbeteren. “Om te vermijden dat onze vrachtwagens door de woonkern rijden, realiseerden we al in 2008 een ontsluiting van onze bedrijfssite rechtstreeks naar de Bombardementstraat. Inclusief de grondverwerving was dat een grote investering”, herinnert zaakvoerder Patrick Mervielde (51) zich.

“Voor de herinrichting van het nieuwe groenpark stonden we ook aan zeer gunstige voorwaarden de nodige grond af aan de gemeente. Op onze vraag is de nieuwe groenbuffer dichter beplant dan voorzien. Daardoor is tussen ons bedrijf en de woonkern een betere visuele buffer gerealiseerd. Wegens de locatie van het bedrijf dicht bij de bewoning is die buffer zeer belangrijk. We streven trouwens naar een goede verstandhouding met de buren en dorpsgemeenstap en zetten daar sterk op in”, zegt Patrick.

 

Het nieuwe nog te ontwikkelen groenpark in de woonkern Rieme. Foto ivh

De gemeenteraadsleden gaven unaniem hun akkoord voor de schenking. “Het gemeentebestuur is de firma Mervielde zeer dankbaar voor haar bijdrage aan de groenbuffer in het nieuwe park. Een goed nabuurschap tussen industrie en buurtbewoners is cruciaal. Het is fijn dat het bedrijf op eigen initiatief mee aan de kar trekt om de leefbaarheid van Rieme te vergroten“, besluit schepen voor Omgeving en Milieu Josse Verdegem (N-VA).