Failliet small

Restaurants Chez Léon en Aux Armes de Bruxelles in gerechtelijke reorganisatie

De Brusselse restaurants Chez Léon en Aux Armes de Bruxelles hebben voor de Brusselse ondernemingsrechtbank een gerechtelijke reorganisatie gevraagd. Dat meldt zakenkrant L'Echo donderdag. De beheerder van de twee emblematische etablissementen in de hoofdstad wil op die manier de RSZ-schulden en bedrijfsvoorheffing kunnen betalen.

De gerechtelijke reorganisatie door minnelijk akkoord heeft enkel betrekking op de schulden bij de sociale zekerheid en de bedrijfsvoorheffing, niet op schulden aan leveranciers.

Uitbater Kevin Vanlancker toont zich optimistisch over de toekomst. “De klanten zijn terug, de restaurants zitten vol en de reserveringen komen goed binnen”, zegt hij aan L’Echo. Het was volgens hem niet meer mogelijk om de kosten voor energie en indexering te dragen na de verliezen ten gevolge van corona. Daarom heeft de restauranthouder onderhandeld met de autoriteiten en is hij naar de rechtbank getrokken om een spreiding van de schulden te verkrijgen over een periode van vier jaar.