PEETERS R&D Foto: Annelies Frederickx

Vincent Van Herck na overname van Peeters Ramen en Deuren: “Het was een pittig jaar”

DESSEL – Peeters Ramen en Deuren blaast in 2023 twintig kaarsjes uit. De Desselse firma kwam bijna een jaar geleden in handen van Vincent Van Herck, die door de crisis een pittige start kende van zijn ondernemerschap.

Peeters Ramen en Deuren is al twintig jaar gevestigd aan Goormansdijk in Dessel maar sinds 2022 staat Vincent Van Herck aan het roer bij de Desselse firma. “In maart vorig jaar heb ik Peeters Ramen en Deuren overgenomen van Bart Mermans en Myriam Peeters. De vorige eigenaar bleef nog drie of vier maanden aan boord om de transitie vlot te laten verlopen, maar maart 2022 was niet bepaald het ideale moment om een overname te doen. Door de oorlog in Oekraïne gingen de prijzen van glas en aluminium de hoogte in. Bovendien werden we even later geconfronteerd met het faillissement van twee fabrikanten. Daardoor kan ik wel zeggen dat het een pittig jaar geweest is.”

Met de overname van Peeters Ramen en Deuren sloeg Vincent Van Herck een hele andere weg in. “Ik volgde de opleiding Burgerlijk Ingenieur Bouwkunde, waarna ik zeven jaar werkte bij Jan De Nul, waarvan vijf jaar in het buitenland. Mijn ouders waren zelfstandigen en ik heb altijd de drang gehad om ook een eigen zaak te hebben. Daarom ging ik op zoek naar bedrijven die te koop stonden. Ik trad in contact met een viertal ondernemingen. Peeters Ramen en Deuren stak er duidelijk bovenuit, zoals wat betreft de organisatie als het rollend materieel.”

Een jaar na de overname heeft Vincent Van Herck duidelijk geen spijt van zijn keuze. “Met het personeel ben ik echt met mijn gat in de boter gevallen. Alle teamleden hebben heel veel ervaring en vormen een geoliede machine. Om mijn stempel op het bedrijf te drukken, zet ik nu in op het digitaliseren van de administratie en het optimaliseren van de werking. Natuurlijk zijn we ook aan het brainstormen hoe we de twintigste verjaardag van Peeters Ramen en Deuren gepast kunnen vieren. Hierover volgt binnenkort meer nieuws, maar op 26 maart houden we alvast een opendeurdag met een speciale Batibouwactie.”

Info: https://peetersramenendeuren.be/pvc-ramen/