Liza Niclaes Liza Niclaes. Foto: bar.

Liza (21) maakt droom waar en opent eigen lunch- en ontbijtzaak

SCHELLE - De stickers op de ramen prikkelden al enkele maanden de zinnen, in Schelle kan je nu eindelijk ook de geneugten van zelfgemaakte choco, confituur, granola en ander lekkers gaan ontdekken. Op de hoek van de Provinciale Steenweg met de Peperstraat heeft Liza Niclaes (21) ontbijt- en lunchzaak Liz geopend.

“Je zou zeggen dat heel Schelle hier zat op te wachten, want we zijn gestart met een knal”, glundert de kersverse onderneemster. “Bij momenten zat het hier afgeladen vol en moesten we helaas zelfs mensen weigeren. Het is natuurlijk fijn vast te stellen dat het zo aanslaat.”

Dat ze, vorige week pas 21 geworden, op deze leeftijd al een eigen zaak zou hebben, is niet helemaal onverwacht. “Al sinds ik kind ben, droom ik ervan, maar het zou misschien nog wel overwaaien”, lacht Liza. Niet, dus. De ondernemingszin erfde ze ook van haar papa die, weliswaar in een andere branche, ook een eigen zaak heeft.

Nadat ze haar vijfjarige opleiding aan hotelschool Spermalie in Brugge beëindigde, bleef de droom overeind. De vraag was alleen welke soort zaak? “Ik ben graag bezig met zelf recepten en gerechten te creëren, maar ik sta ook enorm graag in de ‘zaal’ om contact met de mensen te hebben. Een restaurant waarbij ik de hele tijd in de keuken zou staan, zag ik om die reden niet zitten. Omdat ik zelf graag ga ontbijten en brunchen, is het uiteindelijk dit geworden.”

 

Liza Niclaes
Liza Niclaes. Foto: bar.

Grootmoeders recepten

“Op deze manier kan ik zelf de klanten bedienen én toch ook mijn creatieve ei leggen in bereidingen zoals slaatjes en speciale bagels. Een bagel met witte pens, warme camembert, appel en honing is persoonlijk een van mijn favorieten en is al duidelijk in de smaak gevallen. Ook aan slaatjes geef ik een eigen touch zoals een salade met carpaccio van rode biet, mozzarella en zelfgemaakte pesto of een slaatje met geitenkaas, gemaakt met filodeeg”, somt Liza op.

“Ik maak zelf ook choco naar een recept van mijn grootmoeder, confituur, granola en frangipane, eveneens volgens een recept van een grootmoeder uit de familie.” Ook in het oog springend zijn de ‘dikke bokes’, dubbel getoast brood met allerlei beleg zoals rosbief met zelfgemaakte pesto, zongedroogde tomaten en rucola. “Maar ik serveer evengoed de klassieke croques en verse dagsoep”, zegt Liza.