Afbeelding5 Foto idh

Lokale bedrijven komen laatstejaars rekruteren op school

HALLE - Don Bosco Halle nodigde samen met de VDAB en Auxilios een dertigtal bedrijven uit de regio uit die op zoek zijn naar werknemers met een technisch profiel voor een jobbeurs op school. Hier kregen bedrijven en laatstejaars uit TSO en BSO de kans om elkaar te ontdekken. Ook Colruyt tekende present.

In de refter van de Don Boscoschool hadden dertig bedrijven een stand opgezet met info over hun bedrijf en welk soort profielen bij hen aan de slag kunnen. “We hebben afgeklopt op dertig maar eigenlijk hadden er nog meer bedrijven interesse getoond”, zegt directeur Lore Pierreux. “De vraag naar goed opgeleide technische profielen is nog nooit zo groot geweest. Ook wij merken dit op school. Bedrijven komen soms aankloppen op de deur van STEM-scholen zoals de onze. Soms moet men zelfs bedrijfsafdelingen stilleggen, niet bij gebrek aan klanten of investeringen maar bij gebrek aan geschoolde technici.”

“Don Bosco Halle wil met een jobbeurs deze bedrijven die op zoek zijn naar technische profielen de kans zichzelf voor te stellen aan onze laatstejaars vlak voor ze de arbeidsmarkt op gaan of voor een studiekeuze staan”, zegt directeur Kris Weemaels. “Zo kunnen die bedrijven mensen warm maken om binnenkort of na hun studies bij hen te komen werken.”

Tussen de bedrijven ook Colruyt Group. “Ook wij zijn steeds op zoek naar technische profielen. We zijn een bedrijf in evolutie en we willen mee zijn met de nieuwste technologieën”, zegt recruiter Varsoui. “Als Hals bedrijf mochten we hier dus niet ontbreken. Wij willen vooral tonen welke mensen bij ons zeer gegeerd zijn voor wie in juni afstudeert maar ook later nog na verdere studies.”