Ekopak NX-filtration-building

Ekopak haalt belangrijke referentiecontract binnen in Nederland

TIELT - Het Tieltse en op de beurs genoteerde Ekopak mag de waterbehandelingsinstallatie bouwen voor de nieuwe fabriek van NX Filtration, de  wereldwijd actieve leverancier van baanbrekende directe nanofiltratie (dNF) membraantechnologie voor zuiver water. De Ekopak-installatie, die de membraanmodules van NX Filtration zelf zal bevatten, gaat rivier- en oppervlaktewater opwaarderen tot proceswater.

In 2021 kondigde het Nederlandse NX Filtration de bouw aan van hun nieuwe fabriek in Hengelo (Nederland). Deze nieuwe fabriek zal de expansie van het bedrijf ondersteunen en de productiecapaciteit fors verhogen.

De innovatieve membraamtechnologie van NX Filtration maakt het mogelijk om water in één stap te zuiveren van een breed scala aan microverontreinigingen, met grote besparingen op energie en chemicaliën. Het bedrijf kan in zijn nieuwbouw fabriek op termijn jaarlijks meer dan 120.000 membraanmodules produceren.

Lange termijn ambities

Om het productieproces optimaal te verduurzamen heeft NX Filtration gekozen voor het gebruik van circulair water via een waterbehandelingsinstallatie van Ekopak. De Ekopak-installatie, die de membraanmodules van NX Filtration zelf zal bevatten, gaat rivier- en oppervlaktewater opwaarderen tot proceswater.

Deze nieuwe samenwerking is een belangrijke stap in het realiseren van de lange termijn ambities in het non-WaaS (Water as a service) segment van Ekopak, met impact in 2023. De nieuwe fabriek van NX Filtration zou operationeel moeten zijn in de eerste helft van 2024.