Floris Van Der Veken, de huidige keukenchef in Hof van Cleve, zal het restaurant overnemen van Goossens. “Met Floris hebben we de ideale opvolger gevonden, wat aan ons én aan het team een rustig en zeker gevoel geeft”, klinkt het. “Floris combineert metier, talent, drive, en onvoorwaardelijke passie en toewijding om op zijn manier in Hof van Cleve met dit team een nieuw succesvol hoofdstuk te schrijven,” aldus Goossens, die naar eigen zeggen “vol vertrouwen uitkijkt naar zijn opvolger”.
Floris Van Der Veken kent “het unieke DNA van Hof van Cleve” als rechterhand van Peter Goossens als geen ander. “Zoals een aantal van zijn voorgangers lag het voor de hand dat Floris vroeg of laat een eigen restaurant zou openen,” vertelt Lieve, de echtgenote van Goossens die ook opstapt als gastvrouw van Hof van Cleve.
Van Der Veken zal de teugels vanaf 1 januari 2024 in handen nemen, onder dezelfde restaurantnaam en met het huidige team. Hij kijkt naar eigen zeggen “met een gerust hart” uit naar zijn “grootse uitdaging”.
“Het klopt dat ik plannen koesterde om een eigen zaak te beginnen. Toen Lieve en Peter me aanspraken over hun toekomstvisie en hun voorstel, moest ik eerst even slikken. Het is voor mij een bijzondere stap van uitvoerend keukenchef onder de vleugels van Peter en Lieve, naar chef-eigenaar die een restaurant met meer dan 20 medewerkers gaat leiden. Het dringt stilaan tot me door dat ik Lieve en Peter in Hof van Cleve volgend jaar zal terugzien, maar dan als mijn gasten aan tafel,” klinkt het.
En nu La Réserve?
Goossens opende Hof van Cleve in 1986, en kreeg al snel een zekere renommée in het culinaire wereldje. In 2004 kreeg hij 19,5 op 20 in Gault&Millau, en in 2005 werd hij beloond met drie Michelinsterren – die het restaurant tot op vandaag nog steeds telt.
In januari 2022 was al bekendgemaakt dat Goossens in de zomer van 2023 de leiding zou nemen over het vernieuwde restaurant in het luxehotel La Réserve in Knokke, dat in handen kwam van de ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys. “Peter zal de volledige verantwoordelijkheid, coördinatie én de receptuur van het nieuwe restaurant van La Réserve voor zijn rekening nemen”, luidde het destijds in een mededeling van de investeringsmaatschappij van Coucke.