https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_02_26_d33c51e8-a2d1-4da1-bd59-bcd9237abff4

Viktor en Jens scoren met platform voor online ticketverkoop

AALTER - Een gat in de markt, velen zoeken er naar, maar slechts weinig vinden het. Vrienden Viktor Van Vynckt (24) en Jens Stevens (24) uit Aalter hebben alvast beet met hun Your Tickets, een online platform voor ticketverkoop van evenementen.

Viktor en Jens zijn van opleiding industrieel ingenieur, de eerste volgt nog een opleiding voor piloot in Oostende en de tweede werkt als bouwpromotor, maar tijdens de coronaperiode ging al hun vrije tijd naar de ontwikkeling van een online platform voor organisatoren van evenementen die hun ticketverkoop digitaal willen aanbieden.

7 dagen op 7, 24 op 24 uur bereikbaar

“Door corona zagen we dat veel jeudgvereningen hun tickets online begonnen te verkopen. Voordien was dat toch wel een gedoe. Leden kregen bijvoorbeeld 20 tickets om te verkopen of ze werden aan de man gebracht via de bakker of de beenhouwer en dat zorgde voor een ingewikkelde boekhouding. Via Your-Tickets.be kan je zelf een event aanmaken. Organisatoren krijgen dan een link die ze op hun sociale media kunnen delen.”

“De bestaande ticketsites zijn vaak nodeloos ingewikkeld met te veel functionaliteiten die toch niet gebruikt worden maar waar je wel moet voor betalen. Bij ons gaat dit eenvoudig, maar zeer doeltreffend. Als organisator weet je in real time hoeveel tickets er verkocht zijn. Wij zijn ook 7 op 7 en 24 uur per dag bereikbaar voor onze klanten zodat we direct kunnen ingrijpen mocht er iets verkeerd gaan. Het is ook goedkoper dan de rest, wij vragen per verkocht ticket veel minder dan andere platformen”, klinkt het.

100.000 tickets op een jaar

Op een jaar tijd werden zo’n 100.000 tickets verkocht via hun platform en voor dit jaar mikken ze op 150.000. “We steken nu veel tijd in het contacteren van organisatoren om ons netwerk uit te breiden. Als er ergens een fuif of een event is, dan gaan wij daar ons online platform voorstellen. Het loopt goed, maar ervan leven kunnen wij nog niet. Veel tijd gaat naar het finetunen van de site en we zijn ook volop bezig met de ontwikkeling van een app, en we willen ook ticketscanners verhuren die de organisatoren dan aan de kassa kunnen gebruiken.”

“We werken nu ook voornamelijk met organisatoren uit het Meetjesland, maar we kijken verder. Zo hebben we ook al de domeinnamen in Nederland, Frankrijk en Duitsland gekocht. We hopen binnen 10 jaar met een team te werken en een omzet te draaien van 1 miljoen euro. We voelen dat we met Your Tickets op het juiste moment gekomen zijn. Hoewel we er vele uren mee bezig zijn, voelt het ook nooit aan als werken”, aldus het duo.