Naessens Willy WK 21

Willy Naessens pakt uit met eigen boek ‘Mijn Tien Geboden’

WAREGEM - Mijn Tien Geboden. Zo luidt de titel van een boek dat in de maand april verschijnt bij Lannoo. Getekend Willy Naessens. De peetvader en het boegbeeld van de Vlaamse ondernemers vertelt er zijn levensverhaal, maar staat vooral stil bij tien adviezen die elke ondernemer -jong of oud- onbetwistbaar beter moeten maken. De charismatische Naessens heeft recht van spreken en schrijven, want hij bouwde from scratch en van aan zijn 14 jaar een merkwaardig, zeg maar uitzonderlijk, zakelijk imperium uit met vertakkingen in diverse sectoren.    

Ooit moet eens mens minstens één boek geschreven hebben. Moet ook Willy Naessens gedacht hebben. Lannoo overtuigde hem om de daad bij het woord en de droom te voegen.

Willy Naessens is één van de meest succesrijke maar ook meest flamboyante zakenmensen van Vlaanderen. Als hij zijn no nonsense aanpak uit de doeken doet, is dat ‘worth a closer look‘. Het zijn allemaal eenvoudige maar o zo belangrijke adagio’s. Geen academische Vlerick-wijsheid, maar  down to earth ondernemerslessen die zonder onderscheid uit het leven zijn gegrepen en de lakmoestest hebben ondergaan. Een kompas voor elkeen die als ondernemer de weg vooruit zoekt of de snelweg van de vooruitgang wil inslaan. Vader Willy schrijft het zoals hij is en ook vertelt: zonder poespas, toegankelijk, recht-toe-recht-aan, een menner met oneindig veel boerenverstand.

Goede raad sla je best niet in de wind

Mijn Tien Geboden wordt als het ware een nieuwe en verbeterde editie van het in de jaren negentig zo succesrijke boek Keep it simple van manager-ondernemer  Aimé Desimpel. Met dit maal peetvader Willy in de cockpit en aan de microfoon.

Het wordt een boek dat nu al een aanrader belooft te worden en hopelijk ook geweld aandoet aan wat Herman De Croo ooit zei: ‘Het typische aan goede raad is dat ze meestal in de wind wordt geslagen‘. Goede raad van Willy leg je beter niet naast je neer, zou ook zijn ega Marie-Jeanne zeggen.