DTM Taxi Foto: DTM Taxi

Antwerps taxibedrijf DTM vraagt faillissement aan

ANTWERPEN - De Antwerpse taximaatschappij DTM TAXI legt met onmiddellijke ingang de boeken neer. Dat maakt het bedrijf donderdag bekend. Bij DTM TAXI werken 85 mensen. Volgens het bedrijf is "het huidige economische klimaat de crisis te veel".

DTM TAXI is een familiebedrijf dat in 1971 opstartte. Het bedrijf biedt personenvervoer aan voor particulieren, luchthaven- en rolstoelvervoer en shuttlediensten. Het telt vandaag 85 werknemers en 70 voertuigen.

Het bedrijf kon het hoofd niet langer boven water houden als gevolg van opeenvolgende crisissen. In een persbericht vermeldt DTM TAXI onder meer de coronacrisis, waardoor de horeca en cultuursector lange tijd gesloten waren, maar ook de hoge brandstofprijzen en de stijgende loonkost.

Daarnaast speelt ook de concurrentie van de privéchauffeurs van Uber een rol.  “Dit doet ontzettend veel pijn”, klinkt het, “maar het huidige economische klimaat was voor ons de crisis te veel”. “Mensen besparen op zowat alle luxeproducten en dat is de taxi eigenlijk ook.”  DTM TAXI heeft nog naar een overnemer gezocht, maar die werd niet gevonden. De 85 medewerkers van het bedrijf zijn intussen op de hoogte gebracht.